Johannes Ahunit on juba korduvalt tantsusaatesse kutsutud

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse
Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse Foto: Jelena Rudi

Pekingi olümpiamängudel Eestit esindanud ja seal viimaste hulka tulnud Johannes Ahunit ootavad ees uued väljakutsed: esinemine saates «Tantsud tähtedega» ja 2012. aasta olümpiamängudel Londonis.


Tantsusaatesse suhtub Johannes sportlasliku hasardiga. «Tahame kaugele jõuda ja teeme vastavalt sellele trenni,» lubas ta oma tantsutreenerile Kerstin Kruusele otsa vaadates. «Esimesest saatest välja ei kuku,» lubas ka Kerstin.

«Minu vastu on tantsusaatest ka enne seda hooaega huvi tuntud,» ütles Johannes. «Aga sel ajal oli mu enda elu väga kiire – kool lõpetamisel ja sport ka – käed-jalad olid tööd täis ning aega ei oleks olnud. Tantsusaate formaat võtab väga palju aega. Ma ei teadnud, et uuesti kutsutakse, aga ausalt öeldes mõtlesin küll, et kui pakkumine tuleb, mida ma siis õieti vastan.»

Kui Johannese osalemine neljapäeva hommikul teatavaks sai, siis küsisid paljud: kes see tundmatu tüüp veel on?
«No sõltub, kelle jaoks tundmatu. Kindlasti olen Eesti publikule võõras, sest Eesti purjesport on praegu varjus. Vahepeal olid sellised rasked ajad, kui ei olnud tugevat harrastuskontingenti, aga kogu aeg kasvame ja kasvatame oma perekonda. No ja mina olen purjelaudurite esirinnas.»

«Tantsuga olen kokku puutund vaid keskkoolis, kui oli lõpuballi jaoks paari sammu õppida ja algklassides ka,» tunnistas Johannes. Selle jutu juurde tegi tema Kerstin vaevumärgatava keelava liigutuse veepokaaliga, nagu oleks noormees äärepealt mingit saladust välja lobisemas. «No ja muusikakoolis hüppasin-kargasin ka paar tantsu platsi peal, aga muidu pole tõesti kokku puutunud.»

Johannese musikaalsus väljendub löökriistadel. Ta on neid mänginud ansambli Indigolapsed kahel albumil ning praegu on tal oma kollektiiv Improov, mille esinemine tantsutähtede tutvustusele helitausta pakkus. Johannes mängib kummalise kuju ja nõidusliku kõlaga instrumenti nimega hang.

«See on tegelikult päris nüüdisaegne pill, Tšehhist pärit. Selle sünniaastaks võib lugeda 2003. aastat. See konkreetne instrument ei kuulugi päriselt minule, see on Indigolaste käest laenuks võetud,» seletas Johannes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles