Superstaarisaatest kukkus välja Jana Liisa Johannson

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsub superstaari» viiendas finaalsaates esinesid osalejad Swingersi saatel. 

Telefonihääletuses said vähim hääli Gertu Pabbo, Kristjan Kannukene ja Jana Liisa Johannson. Välja langes Jana Liisa.

ESITUSED JA KOHTUNIKE KOMMENTAARID

Foto: Erlend Štaub

Karl Gustav Adamsoo  - Tanja «Amazing» 900 7301

Tanel Padar: Tanja esitus on mul veel nii värskelt kõrvus ja see uus versioon oli värskendav. Aga lugu läks käima sellest hetkest, kui tuli saksisoolo ja kui te hakkasite tegema Timoga väikest tantsunumbrit sinna kõrvale. Ma taaskord pean ütlema, et mulle meeldib sinu tämber siis, kui sa laulad kõrgemalt. Siis sul tuleb see omapära paremini välja.

Maarja-Liis Ilus: Selle loo alguses ma kuulasin sind, jälgisin, ja millegipärast ühel hetkel sain aru, et ma vaatan hoopis bändi. Sul oli väga raske ülesanne täna tegelikult, sest Swingersi iga pillimehe energia on nii tugev ja mulle tundus, et nad on isegi aeglaselt mängides ikkagi oma energiaga sinust palju üle. Need vaiksed noodid jäid sul millegipärast väga mustaks. Lõpupoole, kui tuli hoogsus sisse, oli ka sinu hääles jõudu ja sinus seda energiat. Sa pead leidma selle pingelisuse, kui sa ka vaikselt laulad. Algus läks selle tõttu kaduma. 

Rein Rannap: See on meil vana traditsioon siin saates, et iga aasta on üks selline retrovoor, kus kõlavad 50 ja rohkem aastat vanad lood swingirütmis. Täna laulude nimekirja vaadates ma imestasin, et ainult pooled lood on sellised ja teised on täiesti kaasaegsed. Siis sain teada, et tegemist ei ole täna swingmuusikaga, vaid Swingersi muusikaga. Mina mõtlesin, et see Swingers tähendabki swingmuusikat ja ma läksin vaheajal bändi juurde ja küsisin otse, kust kohast nende nimi tuleb - kas swingmuusikast või partnerivahetajatest? Ma sain teada, et mõlemast! Neil ei ole mingit kohusutust mängida puhast swingmuusikat. Nagu Timo ütles - me teeme vanad lood uueks ja uued lood vanaks. See esimene lugu, muide Timo enda kirjutatud, tehtud siis vanaks. Veidi vana mulje sa, Karl Gustav, ka täna jätsid. Mul tekkis selline kujutluspilt, et sa oled koolidirektor, sellises soliidses ülikonnas, lips, ranged prillid ja nagu räägiksid oma koolilastele mingit pikantset anekdooti. Ja siis tuli see saksofonisoolo ja sa hakkasid täiesti ootamatult karglema. See oli väga mõjuv kontrast. Aga muidu sa laulsid kenasti.

Jarek Kaser: Selline vahva salongikas oli, algus eriti. Siis kui Timo tuli saksiga sisse, siis ma mõtlesin, et laul läks käima, aga laul käima ei läinud, vaid saksofon läks. Sa oleks võinud veel Timo kukile võtta, nagu seal Tanja värgis oli. See oleks päris põnev olnud. Minu meelest sa ei kehtestanud ennast. See oli nagu firmapeo õhtusöögi taustaks. Bändimehed särasid, aga sinu sära ma ei näinud. Tavaliselt, kui oled esinenud kuskil firmapeol, siis küsid bossi käest, et kuidas siis esinemine meeldis. Ja siis firmaboss vastab, et väga meeldis - üldse ei seganud. See oligi selline esinemine.

Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo  -  Peggy Lee «Fever» 900 7309

Rein: Kuule, Gertu, see oli ülišikk ja ülisexy! Kust sa küll sellise kleidi said? Kui sa lavale lähed, muutud palju küpsemaks ja julgemaks, kui sa oled muidu elus, ma oletan. See on tõelise artisti tunnus. Kui räägime siin sageli originaalist ja võrdleme neid esitusi ja kurdame, kui keegi lihtsalt imiteerib ja midagi enda poolt juurde ei pane, siis sinu puhul on vastupidine lugu - sa tõesti laulsid selle loo enda omaks ja me tajusime sind seda lauldes nagu iseseisvat, suveräänset artisti. Kui välise külje pealt võtta, siis sa väga hästi panid juurde neid fraase lõpetavatele pikkadele nootidele selle vibrato.

Maarja: Mina seda vaimustust ei jaga. Minu arust olid sa alguses kuidagi ehmunud olemisega. Samas mulle meeldis isegi see sinu veidi nasaalne hääl ja mingit uut elementi sa andsid sellesse muusikasse. Sa oled musikaalne, väga puhas, väga filigraanne esitus. Aga ma oleks tahtnud rohkem näha seda naist ja sensuaalsust. Kohati mulle tundus, et hääl laulis väga hästi, aga see muusika päris lõpuni sinust endast läbi ei voolanud.

Jarek: Mulle ka tundus, et sa oled natuke ehmunud, aga sa oled ehmunud sellepärast, et sinus on nii palju sensuaalsust! Sa oled nii võrgutav ja nii küps! Nii kuum oli ka. Ma kujutan ette, et Eestimaa keskmine kehatemperatuur praegu tõusis. Ma ei tea, miks Maarja nii tõre oli. Mul tekkis selle laulu ajal isegi mõte, et peaks Maarja tantsima kutsuma. Ja siis ma tükk aega võitlesin, et äkki näeb teleekraanil imelik välja. No minu tõmbas nii korralikult käima, et kokutan kohe!

Tanel: Ma pean ka mõne märkuse tegema, et see pidu edasi ei läheks. Kohe, kui sa seljaga seisid, siis Maarja ahhetas, et nii ilus kleit ja tahaks endale ka. Aga kui sa hakkasid nipsu tegema, siis me Maarjaga ohkasime korraks, et sa teed nipsu löögi peale. Aga pole hullu! Ma olen olnud väga suurtes saalides kogu Eestis, rahvas plaksutab samamoodi. Lihtsalt, et harida publikut, siis lauljad võiksid gruuvi mõttes teha vastu rütmi. 

Foto: Erlend Štaub

Kristjan Kannukene -  Fred Astaire «Cheek to Cheek» 900 7308

Rein: Väga kaunis, väga stiilne, väga väljapeetud! Täna ei olnud sul liialdusi, mida Maarja sulle eelmine kord ette heitis. Sa tunnetad väga hästi swingirütmi. Täna, mis sa näitasid, on jälle üks uus tahk sinu olemuses ja talendis. See tahk täna vihjas võimalusele, et kunagi tulevikus võime sind isegi muusikalilaval näha. Sinu mitmekülgsusest võib järeldada, et vaevalt me sind mõnes orkestris altviiulit mängimas näeme.

Jarek: Jaa, oli ilusti ära lauldud, aga seekord ma põnevusest püksi ei tee. Vahva oli sinu dialoog Dagmari ja Kairega. Mulle endiselt meeldib sinu häbelik olek, mille kontrastiks on tummine hääl. Aga praegu jäi kuidagi midagi puudu. Mulle tundus, et sa punnitad neid sõnu meelde tuletada. Nagu hajevil oleks olnud. 

Tanel: Mulle meeldis, sa said tänase ülesandega väga hästi hakkama. Tänane esitus oli kindlasti kordades parem kui eelmine nädal. Loomulikult mulle meeldib ka see, kui sa vahepeal looma välja lased. Ma loodan edaspidi ka seda looma näha, seda mõnusat Lõvi Lõrri.

Maarja: Sinu trump on see, et sa köidad vaatama. Ma naudin seda, et sinu keha ka laulab, et kõik, need jõnksud, mis su hääles on, tulevad kuidagi orgaaniliselt kogu sinu kehast ja see on nii oluline. Näha on, et sa oled muusika, kuidas sa suhtlesid pillimeestega. Energiatase oli sinu esituse puhul täiesti ühtlane, kordagi ma ei mõelnud seda, et sa oled vähem aega laval olnud kui kõik sinu taga seisjad. 

Foto: Erlend Štaub

Mikk Mäe - Ines «15 magamata ööd» 900 7307

Jarek: Kuule, Mikk, täitsa korralik show oli! Tõesti, täiesti nauditav oli vaadata. Kuulata oli nagu ikka... Selles mõttes oli deja vu. Aga show oli vägev. Üldse mina olen sinuga väga kriitiline olnud kogu aeg. Ma ei olen ka teflonist mees, ma põen, kui ma halvasti ütlen. Ma mõtlesin, et seekord ma ei ütles halvasti. Mul on olnud rohkemgi magamata öid selle pärast kui seal Inese laulus. Sellepärast ma ütlen: hästi äge oli, Mikk, maailma parim esitus, ära muuda midagi!

Tanel: Sind vaadates tuleb alati pähe mõte: moosivaras. Kui sinusugune tüüp sahvrisse saab, siis ta ikka kogu moosi ära varastab. Lisaks sellele tundub mulle, et sinus on nii palju sisu küll, et kui sa juba sinna sahvrisse läinud oled, siis sa võtad singi ja juustu ka kaasa. Ma tahan öelda, et sinus on kindlasti olemas poplaulja sisu ja välimus ja kõik, mis olema peab. Mulle tundub, et sa lähed iga saatega paremaks ja sa oled teel selle elukutsevaliku poole.

Maarja: Pool võitu oli juba see, et sa sellise loo valisid, ja Swingersi seade toimib sajaprotsendiliselt. Kui natuke nuriseda, siis need madalad, pehmed noodid tulid hästi välja, aga kui hakkasid jõulisemalt laulma, siis see hääle eripära kadus ära ja jäi sirgeks kooripoisilikuks laulmiseks. Aga tervik mõjus väga hästi.

Rein: Mul tuli selline uitmõte põhe sind kuulates - Uno Loop! Äkki sa võid astuda tema saabastesse? Kahtlemata oli sul kõige swingerslikum esitus juba ainuüksi sellepärast, et oli, mida vaadata. Veidi häiris, et sa rõhutasid iga nooti, oleks tahtnud rohkem sellist õõtsuvat swingi.

Foto: Erlend Štaub

Jüri Pootsmann - Frank Sinatra «Fly Me to the Moon» 900 7305

Tanel: Kui oleme sind tihti näinud lüüriliste laulude esitajana, siis täna tuli showmees Jüri välja. See showmees Jüri on minu tassike teed! Loovalik oli väga hea ja bändiga koostöö super.

Maarja: Hea meel oli näha, et sa hingasid samas rütmis nagu ülejäänud bänd. Kogu esinemine oli terviks. Mulle meeldib su teravus - mitte hääles, vaid pilk ja su kehakeel. Mingi jõud, see, kuidas sa naelutad... See ongi, mis köidab, ja publik oli jälle hullunud. Ma usun, et sind ootab suur tulevik. Sinus on see x-faktor olemas, ma nägin seda täna.

Rein: Kui ma olen teiste lauljate puhul rääkinud madalast energiast, siis ma olen mõelnud seda sisemist, nähtamatut põlemist. Seda ma täna sinu puhul nägin nagu ka väliseid jõulisi külgi pikkade, kõrgete nootide puhul. Tõesti selline vana swingmuusika on sinu tassike teed.

Jarek: Ma arvan, et paljud bändid tahaks sellist solisti, nagu sina oled. Fantastiline number! Mulle meeldib, kui möllu saab laval. Mulle meeldisid, kuidas sa flirtisid publiku ja kaameraga ja see sinu rahu selle kõige juures.

Foto: Erlend Štaub

Jana Liisa Johannson - Rihanna «Umbrella» 900 7306

Maarja: See esitus oli väga elav, väga enesekindel. Vahepeal hakkas võhm otsa saama, mis tähendab seda, et tänane bänd ongi suur väljakutse. Õnneks sa kogusid ennast ja kui tulid pikemad noodid, siis sul oli ikkagi mingi ressurss veel, kus varuks võtta. Sa olid sellest loost üle ja kuidagi hea oli sind jälgida. Haarasid kaasa oma energiaga.

Rein: Sul olid väga head häälega tehtavad vigurid, murdumised. Väga hea suhtlemine lavakaaslastega. See laul on üsna staatiline, nii et tegelikult said selle Dolly Partoni looga ennast palju paremini näidata. Sellest hoolimata olid võluv nagu ikka. 

Jarek: Täitsa kena oli. Mind natuke häiris, et sul sai võhm otsa. Seda oli päris hästi kuulda. Sa laulsid seda laulu, nagu sul ei oleks vihmavarju, aga vihma hakkab sadama ja siis sa pead kähku räästa alla jooksma. Täpselt selline mulje jäi mul. Aga algus oli muidgi ohtlik. Olid väga enesekindel, kui sa Birksi abikaasale seal vaikselt silma tegid. Pärast niikuinii Birksile räägid, et tegid kontrabassile silma. Aga noh, ütleme nii, et sa saad paremini. Dolly Partoni värk meeldis mulle ka rohkem. 

Tanel: Mulle tundus ka, et see Swingersi kiirrongi pani ühel hetkel sellise tempo peale, et sa nagu rippusid seal aknaraami küljes ja jalad lehvisid tuules. Et sul hakkas nagu õhk otsa saama. Tekkis tunne, et sa ei jõuagi järgi. Aga kui bänd ja laulja lõpetavad ühel ajal, siis ei saa midagi nagu ette heita. Ma pean ka siin nõustuma oma kolleegidega, et on olnud säravamaid etteasteid. See tänane polnud ka kehva, pigem ikkagi hea.

«Eesti otsib superstaari» on TV3 otse-eetris pühapäeviti kell 20.00. Vaata seekordseid etteasteid: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles