Vene poliitik: Apple levitas U2 albumit jagades geipropagandat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Tim Cook ja Bono
Apple'i juht Tim Cook ja Bono Foto: SCANPIX

Duumasaadik Alexander Starovoitov palus Vene peaprokuratuuril uurimise alla võtta Apple, kes olevat U2 albumit tasuta jagades noori spämminud «illegaalse materjaliga» ja geiseksi promomisega.

Apple andis mullu septembris üle 500 miljonile iTunesi kliendile tarkvarauuendusega tasuta kaasa U2 uusima albumi «Songs of Innocence», kirjutab The Guardian. Albumi kaanel embab bändi trummar Larry Mullen Jr oma 18-aastast poega Elvist. Foto tegi Glen Luchford ja bändi sõnul on see visuaalne metafoor kogu albumile ja teemale, kuidas «iseenda rikkumatust on palju raskem hoida kui kellegi teise oma».

Vene Liberaaldemokraatlikku parteid esindav Starovoitov pole sellega nõus. Ta ütles ajalehele Izvestia, et U2 albumikujundus promob geiseksi. Advokaat Jevgeni Tonki ütles, et ta on valmis Apple'i kohtusse kaebama kompensatsiooniks enda pojale põhjustatud moraalse kahju eest.

Juhul, kui Apple mõistetakse süüdi noortele homopropaganda levitamise eest, võidakse firma tegevus Venemaal peatada kuni 90 päevaks või maksma kahjutasuks miljon rubla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles