Tallinn Comedy Festivali teine päev avardab huumoripiire

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Comedy Festivali teine päev avardab huumoripiire
Tallinn Comedy Festivali teine päev avardab huumoripiire Foto: Tallinn Comedy

Tallinn Comedy Festivali teine päev toob välisprogrammis piire nihutavat festivalihuumorit Joseph Morpurgolt ja Late Night Gimp Fightilt ning head klassikalist stand-upi Komeediklubi õhtul, ainulaadse comedy magic show mustkunstnike argipäevast ja Comedian's Comedian raadiosaate salvestuse.

Tallinn Comedy Festivalil on hea meel alustada oma teist päeva ülemaailmselt armastatud comedy  sündmusega, mida võiks nimetada koomikute raadio Ööülikooliks. Comedian's Comedian podcast on raadiosaade, mille iga osa süüvib ühe eduka koomiku naljaloomise maailma.

Seekord intervjueerib saatejuht Stuart Goldsmith briti koomikut, muusikut ja kirjanikku Mitch Benni, kes on tuntud oma humoorikate rokk-laulude poolest. Comedian's Comedian on kõigile stand-upi professionaalidele, amatööridele ja armastajatele ning neile, keda lihtsalt huvitavad koomikud. 

Algus täna kell 17.15 Von Krahli Teatris.

Kell 18.30 jätkub festival Von Krahlis comedy-gurmaanide tõelise maiuspalaga, Joseph Morpurgo (UK) show'ga «Odessa». See on ood väljamõeldud ajaloole. Võttes vanad VHS-kaadrid, suudab Morpurgo laiendada, kustutada ja mõtestada ühte kõrvalevisatud minevikku. Kehastades hulka kummalisi sürreaalseid tegelasi, ühendab ta vajalikud niidid ning laulab ülistuslaulu tervele maailmatäiele inimestele, kes pole kunagi elanud. See montypythonlik elamus on festivali programmi valitud, et näidata ühte uut viisi, kuidas nalja teha ja naerda.

Foto: Tallinn Comedy Festival

Kell 20 algab üheaegselt kaks show'd. Von Krahlis näeb Kinoteatri selle hooaja hitti, mustkunstniku elu argipäeva paljastavat «Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik». See pole mustkunstietendus ega ka tavaline stand-up, vaid kuulub pigem žanri comedy magic, kus saab nii nõidust kui ka nalja. Omaenda elu kogemustel põhinevas tükis astuvad lavale mustkunstnikud Charlekas ja Meelis Kubo, lavastavateks taustajõududeks on Paavo Piik, Henrik Kalmet ja Paul Piik. Etendusele on alles veel üksikuid pileteid.

Kinos Sõprus alustab kell 20 Komeediklubi Festivali Eri, kus näeb esinduslikku valikut klassikaliselt head ingliskeelset stand-upi. Üles astuvad Mitch Benn, Carey Marx, Stuart Goldsmith (kõik UK) ja Felicity Ward (AU), kellest viimased kolm annavad ka järgmisel päeval täispikad show'd. Etendus on välja müüdud.  

Festivali teisele päevale tõmbab joone alla kell 22 Von Krahlis toimuv provokatiivse ja skandaalse briti sketšikomöödia trupi Late Night Gimp Fight etteaste.

LNGF kombineerib huumori hämara poole muusika ja multimeediaga nii, nagu seda ei oska teha keegi teine. See on raju tund, kus tabusid ei tunta. Tallinnas näitab äsja Channel 5 ja Comedy Centraliga telediili saanud trupp oma uut materjali, sekku ka vanu lemmikuid sketše.

Tallinn Comedy Festival kestab kuni 30. aprillini. Vaata lähemalt www.comedyfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles