Õllesummeri jazziaias tuleb tribuutkontsertide buum

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Triisa
Keit Triisa Foto: promo

Õllesummeri jazziaed toob sel aastal festivali külaliste ette kolm erilist tribuutkontserti: Lauri Liiv esineb Michael Buble tribuudiga, Rolf Roosalu Bee Geesi ja Keit Triisa Lana Del Ray tribuutkontserdiga.

Lisaks astuvad nelja festivali päeva jooksul jazziaias üles Ines akustilise kontserdiga, Sofia Rubina, Kristel Aaslaid bändiga Avoid Dave, Susanna Aleksandra itaalialiku jazzpojektiga Cosa Nostra jt esinejad. USAst tuleb esinema Temu + Big SYD, kes miksib oma etteastes ühte funki-, souli- ja räppmuusikat.

Foto: promo

Michael Buble tribuutkontserdiga esinev Lauri Liiv ütles, et Buble ja tema looming on talle südamelähedane algusest peale. «Ta on suurepärane laulja ja laval  meeletult karismaatilne showmees. Meid mõlemaid ühendab armastus svingmuusika, Sinatra-aegsete lugude ja selle kuldse ajastu vastu,» kommenteeris Lauri Liiv. «Mõte teha Õllesuumeril tema tribuutkontsert hakkas idanema peale Su nägu kõlab tuttavalt finaali, kus esitasin tema versiooni laulust «Cry Me a River»,» lisas laulja.

Foto: promo

«Kahtlemata on palju artiste, kelle lood mulle meeldivad, aga kuna Lana repertuaaris on häid lugusid minu jaoks ääretult palju, tundus see valik ainuõige,» ütles Lana Del Ray tribuudiga esinev Keit Triisa. «Lana hääl on erakordne ja tema lugude sõnumid on mind alati paelunud. Pole varem nii mahuka projektiga oma nime sidunud, aga võtan seda, kui arendavat väljakutset ja kavatsen endast viimase välja pigistada,» lubas Triisa.

Foto: promo

Lauri Liiv esineb Michael Buble tribuudiga laupäeval, 4. juulil, Keit Triisa Lana Del Ray tribuudiga kolmapäeval, 1. juulil ja Rolf Roosalu Bee Geesi tribuudiga neljapäeval, 2. juulil.

Jazziaed alustas eraldi muusikaalana Õllesummeril juba 22 aastat tagasi jazzipaviljoni nime all.  Festival Õllesummer toimus esmakordselt 1990. aasta suvel üle-Eestiline õlle- ja rahvalike laulude turneena. Seega võib selleaastast Õllesummerit pidada 25-ks. Alates 1994. aastast korraldab festivali Meediaekspress ning 1996. aastast toimub Õllesummer järjepidevalt Tallinna Lauluväljakul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles