USA linna parkimistrahvidel on joogaasendid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA linna parkimistrahvidel on joogaasendid
USA linna parkimistrahvidel on joogaasendid Foto: SCANPIX

USAs Massachusettsi osariigis asuva Cambridge`i linna parkimistrahvi ümbrikule on joogaasendid trükitud, kuna väidetavalt aitavat see trahve saavaid autojuhte maha rahustada.

Parkimiskontrolöridele on välja jagatud 40 000 sellist parkimistrahvi kviitungit, edastab news.com.au.

Joogaasenditega trahvikviitungite ideele tuli kunstnik Daniel Peltz, kes pakkus selle idee Cambridge`i liiklus- ja parkimisametile välja.

Parkimistrahvi kviitungit sisaldava ümbriku esimesel poolel on joogaasendite joonised, teisel poolel aga kirjeldused ning selgitused, kuidas neid teha.  

Cambridge´i transpordiameti töötaja Susan Clippinger selgitas, et selle projekti eesmärgiks on jooga abil näidata, et parkimistrahvi andmine ei ole vaenulik tegevus. Ka võivat trahvi saanud nende abil jooga vastu huvi tundma ja seda harrastama hakata.

«Me ei jaga neid trahve, et kedagi tabada. Meie eesmärgiks on linnaliiklus sujuv hoida,» selgitas töötaja.

Paljudele linnakodanikele see algatus ei meeldi.

«Arvan, et ümbrikele joogaasendite trükkimine on raiskamine. Kui saan trahvikviitungi, siis ei huvita mind rahustavate kehaasenditega ümbrik, vaid ikkagi kviitung. Sel puhul jooga ei rahusta, vaid teeb veelgi vihasemaks, kuna järjekordselt kulub raha,» selgitas kohalik elanik.

Cambridge`i kunstinõukogu sõnul otsis kunstnik Peltz  viisi kuidas transpordiameti, parkimiskontrolöride ja autojuhtide vahelist suhtlust  vähem ebameeldivaks muuta.

USA idarannikul jagatakse aastas umbes 340 000 parkimistrahvi kviitungit. Parkimiskontrolöride sõnul on trahvi saanud juhtide reaktsioon seinast seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles