Elu pidu! Sicky Nipples Revue - Erinevate Tubade Klubis

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Secret Silk Showgirls
Secret Silk Showgirls Foto: Alan Proora

9. mai, 2015 toimub Erinevate Tubade Klubis (Telliskivi 60A, Tallinn) glamuurne, humoorikas ja ootamatuid elamusi pakkuv meelelahutusüritustest -  Sticky Nipples Revue burlesque show, alapealkirjaga Traveling Circus Special. Julgete naiste ettevõtmine julgetele naistele aga mitte ainult!

Foto: Mats Õun

Laval karud, ponid, mustkunsnikud, akrobaadid - seda kõike loomulikult burlesque võtmes. Ürituse peaesinejaks on neo-burlesque superstaar, Aurora Galore (GB) kes hetkel on hääletatud Inglismaa nr 1 burleskiartistiks ja 2014ndast aastast omab tiitilit Burlesque Hall of  Fame «Most Innovaitve».

Lisaks kohalikele showartistidele näitavad oma  sisemist tuld ja akrobaatilist graatsiat tsirkuseprintsess Miss Acrolicious ja ta hurmav abikaasa H’andsom Stark Soomest. Tsirkusehõngulise õhtu hoiab koos ja vaos mustkunstnik Charlekas.

Foto: Mats Õun

Showprogrammile lisaks saab kohapeal oma peoelamus lasta jäädvustada Mats Õunal, kes on vintage stiilis fotode tegemises legendaarne. Selleks et fotojäädvustused oleksid eriti erilised ja kuna tegu on erilise peoga, siis valitakse publiku seast välja kaks kõige silmapaistvamas kostüümis külalist ning  premeeritakse väärilisete auhindadega.  Dresscode: Circus Freak.

Foto: promo

Üritusele eelneval päeval, 8. mai on võimalik osaleda kahel Aurora Galore'i workshopil -

18:00-19:30 «Neo Burlesque Stage Presence»

19:30-21:30 «Fan Dancing Practical Class»

Aurora Galore on tegutsenud 2010ndast aastast, tema numbrid on mitmekesised, energeetilised ja jõulised, sidudes vintage burlesquelikku hõngu kaasaegse muusikaga, sinna juurde meisterlik ja ääretult jõuline sulelehvikute kasutusoskus. Samuti tegeleb ta ka tuleneelamise ja -tantsuga, mida on võimalik näha ka meie üritusel. Tegu on erilise artistiga, kellesarnaseid eestise satub harva.

Burlesque`i ajaloo alguseks peetakse 19nendat sajandit.

Pika aja vältel on burleski mõiste muutunud ja omandand uusi tähendusi. Burlesque kõrghetkeks oli 20ndad-50ndad. Uue lainena (neo-burlesque) sai burlesque hoo sisse 1990ndatel aastatel. Hetkel on burlesque endiselt tõusujoonel - aastast aaastasse korraldatakse järjest enam üritusi ja artistegi sünnib igaastaselt tuhendeid.

Foto: Alan Proora

Kaasaegne burlesque on teatraalne meelelahutuslik lavakunstivorm ülistades vabadust ja võrdsust jättes kõrvale inimese füüsilisted omadused, religioossed või soolised piirid.

Burleskinumbrid on  enamasti narratiivsed – jutustavad lugu, esitavad värvikat karakterit ehk groteskset situatsiooni. Samas on ka puhtalt visuaalsele esteetikale, tähelepanuväärsetele kostüümidele või koreograafiale rajatud numbreid.

MTÜ Burlesque Estonia on tegutsenud aastast 2013 luues eneseteostusvõimalusi burleskitrennide näol ja organiseerides erinevaid burleskishowsid. Sticky Nipples Revue on neist suurim, kaks korda aastas toimuv üritus. Seni on pubiku huvi olnud väga aktiivne - kõik MTÜ korraldatud üritused on vähemalt nädal enne väljamüüdud.

Üritust korraldavad kohalikud rahvusvahelist tuntust koguvad artistid:

Affinity Starr ja Miss Chrissy Kiss

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles