Laupäeval leiab kinos aset performance linnalegend Polybius

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanilõige
Ekraanilõige Foto: GOTO80

Sel nädalal näidakse kinos «Sõprus» mänguteemalisi filme.


Näiteks neljapäeva õhtul võib vaadata David Cronebergi ajusid nihestavat mänguteemalist filmi « eXistenZ». Lähemalt vaata siit.

Laupäeval kell 18:00 – 19:00 täidavad Sõpruse kinosaali ja -ekraani eklektilise heli ja värviga 8bit-viiking GOTO80 (Rootsi) ja Raquel Meyers (Hispaania). Polybiuse näol on tegemist  linnalegendiga videomängust, mille mängijad kaotasid oma mõistuse, kannatasid stressi ja luupainajate käes ning tihti lõpetasid oma elu enesetapuga. Mäng olevat levinud mitmes Portlandi eeslinnas aastal 1981. Räägitakse, et teatud aja tagant käisid mänguautomaatite juures toimetamas veidrad inimesed, kes kogusid sellest andmeid. Lühikese aja möödudes korjati mängud kokku ja neist ei jäänud maha mingisuguseid jälgi. Polybiuse väidetav looja oli Ed Rotberg ning firma Sinneslöshen (saksakeelne tähendus “mõistuse kustutamine). Polybiuse mänguautomaati on kujutatud isegi tuntud Simpsonite seriaalis, kus mängul oli vaid üks nupp.

Virtuaalsuse-teema lõpeb laupäeval asjakohase peoga.
Peaesinejaks on 8bit-viiking GOTO80 Rootsist, kellele sekundeerivad Eesti oma ala tegijamad tüübid. Raquel Meyers koos eestlastest saatjatega täidavad kinoekraani värviga.
23:00 -05:00 MänguPidu
Peaesinejad: 8bit-viiking GOTO80 ja Raquel Meyers
Kosmosepealinn- Space funk (Live!)
DJ Kinkymint – Oldschool 8bit
Dr Esc – Techno 8bit
DJ Minitel – Bass, Wobble and Cheese
Hugo- Techno rave
VJ-d: Karl Saluveer, Maido Juss, Lowbite

GOTO80 stiilinäidet vaata altpoolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles