Aita muusikuid! Korter13 kolib keldrist välja ning kutsub talgutele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter13 - Kudres Lääts
Korter13 - Kudres Lääts Foto: Laura Arum-Lääts

Pärnu linnas 2 aastat tegutsenud prooviruum, stuudio ning helitehnika renditeenust pakkuv Korter13 kutsub 2. mail, Teeme Ära talgupäeva raames, endale appi. Nimelt kolitakse endistest kitsaks jäänud ruumidest märksa suuremale pinnale ning selleks oleks vaja uued ruumid ettevalmistada.

Kui hetkel tegutsetakse veel  Uus tänav 5 asuva hoone keldriruumides, siis juba juunist asutakse endistes Pärnu Postimaja ruumides,  aadressil Akadeemia 7.

«Kelder on ju iseenesest hubane, kui aga aknast avaneb vaade linnale, on loomesähvakad hoopis kergemad tulema. Korter13 maailm saab alates suvekuudest paiknema ikka linna südames, kuid palju kõrgemal,» selgitab Korter13 juhatuse üks liikmetest Laura Arum-Lääts.

Juhatuse sõnul avab kõik see võimaluse kaasaegse kultuurikeskuse tekkimisele: «Lisaks uuele asukohale plaanitakse 3. korruse olevates ruumides avada tulevikus ka fotostuudio ja kontsertpaik.»

Enda Facebooki lehel ja Teeme Ära talgulehel kirjutab Korter13: «Meil on palju ilusaid mõtteid, suured ruumid, vaade, hea ports värvi, tööriistu igat masti. Lisaks on meil ohtralt kooruvat värvi, hunnikutes prahti, vana ja koledat linoleumi, mõned ebavajalikud seinad ja hulk muud kila-kola. Et viimastest vabaneda, keldrist proovikas-stuudio maa peale tuua ja neile lisaks midagi uut luua, ärgitame linlasi end mugavatesse töötunkedesse riietama ja talgupäeval, 2. mail abikäsi ulatama. Vastu pakume kehakinnitust, et jaks ei raugeks, ja vabapääset peagi väljakuulutatavale Tool Up peole, kuhu on lubanud tulla ka Kali Briis, MiaMee ja Wick Blaze.» Talgulisi oodatakse endale appi 2. mail algusega 11.00 Akadeemia 7 sisehoovi.

Korter13 koosneb hetkel kolmest osast - stuudio, tehnikarent ja proovikas. Stuudios saab salvestada nii reklaamkilipi koos signatuuriga kui ka ansambli kokkumängu. Rendiks pakutakse kvaliteetseid helitehnilisi seadmeid. Lisaks helitehnikale ka videokaameraid koos vajalike lisatarvikutega.

Prooviruumi kasutavad nii Pärnu linna noored bändid, Pärnu muusikakool. Korter13­s saavad kokku muusikalised kooslused üle Eesti. Tuntuimatest tooks välja Kali Briis Bänd (astus üles ka tänavu Eesti Laulul) ja noori jazzitalente koondav Laura Junson & Jeth, kelle album äsja ka ilmavalgust nägi, Sütevaka õpilastest koosnev Steps To Synapse ning Pärnu Bluusiklubi. Stuudioruumides tegeleme podcastindusega, milles on osalenud suur hulk tuntud Eesti kultuuriinimesi.

Korter13 proovikat koordineerib Mittetulundusühing Metseen.

Registreeri ennast talgutele siin

Rohkem infot leiate Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles