Video: sõjamonumendi juures tantsimine tõi venelannadele vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelannad tantsimas Novorossiiski sõjamemoriaali juures
Venelannad tantsimas Novorossiiski sõjamemoriaali juures Foto: Youtube

Venemaa Novorossiiski kohus määras kolmele naisele vanglakaristuse selle eest, et nad tantsisid Teise maailmasõja mälestusmomendi juures.

Kaks naist said karistada kümnepäevase ja üks 15 päeva pikkuse vanglakaristusega, edastab BBC.

Veel kaks naist said trahvid huliganismi eest.

Prokuröride sõnul esitasid naised sõjamonumendi juures erootilist ja seksuaalse sisuga tantsu, mis väljendas naiste labast, kerglast ja ebaviisakat käitumist.

«See tantsimine häbistas sõjamemoriaali ja sõjalist võitu. Selliseid asju ei saa aktsepteerida ega lubada,» lisasid prokurörid.

Selles intsidendis osales kokku kuus tantsijat, kellest üks oli alaealine.  

Naistele vanglakaristuse määramine tuli ajal, mil Venemaal valmistutakse tähistama võitu Teises maailmasõjas natsi-Saksamaa üle.

Selle kuu alguses oli Venemaal veel teinegi tantsuskandaal, kui Youtube`i jõudis video Orenburgi tantsukooli «Mesilaste tantsust».

Seda tantsu peeti noorte tüdrukute jaoks liiga erootiliseks. Käivitati uurimine ning kui keegi süüdi mõistetakse, siis võib teda ees oodata kas pikaajaline ühiskondlikult kasulik töö või isegi kuni kolm aastat trellide taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles