Superstaarisaatest langes välja kohtunike lemmik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsib superstaari» neljandas finaalsaates esitati laule, mis valiti kaasvõistlejate poolt. Televaatajatelt said vähim hääli Mikk Mäe, Kristjan Kannukene ja Karl Mihkel Salong. Välja langes Karl Mihkel Salong.

Iga finalist valis kuuele kaasvõistlejale laulu, mis tema arvates igaühele kõige paremini sobib. Seejärel valis iga finalist kõikide pakutud laulude hulgast selle, mida ta saates esitas.

Foto: Erlend Štaub

KARL MIHKLILE valitud laulud:

  • Gertu: Queen «Bohemian Rhapsody»
  • Jana Liisa: Guns'N'Roses «Sweet Child O'Mine»
  • Jüri: Rolling Stones «Wild Horses»
  • Karl Gustav: Aerosmith «Crazy»
  • Kristjan: Blondie «One Way Or Another»
  • Mikk: Def Leppard «Pour Some Sugar On Me»

Karl Mihkel Salong esitas Mikk Mäe valitud laulu «Pour Some Sugar on Me» tel 900 7310

Tanel Padar: Sõbral Mikul oli õigus - põrutasid sajaga. Tõmbasid saate mõnusalt käima. Kas te Mikuga olete toanaabrid ka? Ma juba kujutasin ette, kuidas sa öösel läbi une laulsid talle seda lugu kõrva ja hommikul Mikk ütles «Pour Some Sugar On Me», sa võiks seda laulda. Sa raudselt kuidagi mõjutasid. Ma kahtlen, kas Mikk üldse Def Leppardist midagi varem teadis. Tõesti suurepärane. Jätka samas vaimus.

Maarja-Liis Ilus: Väga hoogne avalöök, vokaalselt väga võimekas, nagu ikka. Minu väikene mure on see, et sa võiks ise midagi värsket ka tuua sellisesse stiili. Ma tahaks, et sa üllataks rohkem. Ja tavaliselt ma välimust ei kritiseeri, aga selline teksavest... no see ei ole minu teema.

Rein Rannap: Ma mõtlesin ka, et kuidas need laulud valitakse täna konkurentidele. Siin on ju kaks võimalust, kas sõbralik või kiuslik valik. Seda nimekirja lugedes tundub, et keegi pole kedagi kiusanud. Näiteks pioneeride marssi pole siin täna kavas. Aga igal juhul aitäh sulle, et sa tulid tagasi oma liistude juurde, selline staadionirokk sobib sulle kahtlemata hästi, sul oli palju energiat. Aga juba kohe esimest fraasi kuulates tekkis mul mõte, et äkki on sul hääles natuke vähe seda kärinat ja raginat ja neid teisi rokiefekte. Mõtle sellele. Hääl kipub olema natuke liiga sirge sellise roki jaoks.

Jarek Kasar: Kahtlemata sa tunned end sellises stiilis koduselt. See on sinu värk ja sa tegid selle puusalt ära, see vist väga keeruline sulle ei olnud. Mul on raske uskuda, et sa ise ei valinud Mikule seda laulu, mis Mikk sulle valis. Aga võibolla kui sõbrad ongi niimoodi koos ja hakkavad teineteist tundma hästi, siis Mikk tundiski sind nii hästi. Turvatsoonis olemise juures on aga see asi, et sa võid mõjuda nagu selline «vana hea», et seal pole enam sensatsiooni, et publik ei vaimustu enam ja teab, et sealt tuleb selline karvane värk. Mulle isiklikult ka meeldib rohkem näha sind tundmatus kohas vette hüppamas. Sul on selline lavaline sarm ja hääl, mis on sinu päästerõngad ja kiivrid sellises situatsioonis. Aga üldiselt - rokenroll elab!

Foto: Erlend Štaub

GERTU PABBOLE valitud laulud:

  • Jana Liisa: Tom Jones «I Who Have Nothing»
  • Jüri: Whitney Houston «I Have Nothing»
  • Karl Gustav: Beyonce «Halo»
  • Karl Mihkel: Christina Aguilera «Hurt»
  • Kristjan: Mari Pokinen «Paradiis»
  • Mikk: James Arthur «Suicide»

Gertu Pabbo esitas Jana Liisa Johannsoni valitud laulu «I Who Have Nothing» tel 900 7309.

Maarja: Gertu, sa tegid võimsa esituse. Minu jaoks sa ise jäid natuke liiga kaugeks ja külmaks. Samas see lugu ongi väga kurva sõnumiga, aga ma tahaksin sinus näha sellist helgemat ja rõõmsamat poolt nagu sa oled siis, kui sa intervjuusid annad, nagu sa oled lava taga. Muidugi, vokaalselt suurepärane etteaste ja väga julge samm, et niimoodi a cappellas see algus nii pikalt ise võtta ainult enda kanda. Väga tubli.

Rein: Oo, Gertu, usu, me teadsime jube eelvoorus, milline teemant sinus peitub, ja nüüd sa oled hakkanud seda meile korralikult näitama. See vibreeriv, nii otseses kui kaudses mõttes, dramaatiline armukadeduslaul, ja mõlemad vibratod, nii sisemine kui see, mis sa häälega teed, olid sul väga hästi paigas. Esimesest noodist peale haaras su kandev ja pingeline hääl väga hästi kaasa. 

Jarek: Jaa, see a cappella koht oli mega. Hoidsin hinge kinni, et mis nüüd siis saama hakkab seal. Aga edasi oli väheke nagu same same. Selline tunne tekkis, kui sõidad öösel ringi ja siis on punane tuli fooris. Siis seisad seal foori taga ja mõtled, et kohe tuleb roheline tuli, jess, saab koju kihutada. Aga siis tuleb kollane tuli ja jääbki kollane tuli vilkuma. Et sõita saab, see viimane kollane tuli, aga kuidagi sellist rohelise tule tunnet ei tekkinud. Aga sellegi poolest oli super. Minu jaoks on sinus palju. Need pikad noodid ja vibrato - see on sinu trump.

Tanel: Minul ei ole ka midagi tarka siin lisada. Aga tõesti, minu jaoks on kõige üllatavam sinu juures su keskendumisvõime. Te teete seal lava taga olles kogu aeg pulli ja siis on sul hetke pärast vaja laval olla ja endast maksimum anda ja see õnnestub sul suurepäraselt. Ma kadestan seda.

Foto: Erlend Štaub

KRISTJANILE valitud laulud:

  • Gertu: Hozier «Take Me To Church»
  • Jana Liisa: The Beatles «Hey, Jude»
  • Jüri: Bruce Springsteen «Fire»
  • Karl Gustav: James Brown «I Got You (I Feel Good)»
  • Karl Mihkel: Pearl Jam «Alive»
  • Mikk: Louis Armstrong «What A Wonderful World»

Kristjan Kannukene esitas Karl Gustav Adamsoo valitud laulu «I Got You (I Feel Good)» tel 900 7308.

Rein: Sa näitasid jälle oma mitmekülgsust, sul on suur ampluaa, aga kõike seda tehes jääd sa siiski iseendaks ja säilitad omapära. Sind vaadates ja kuulates ei hakka kunagi kellelgi igav, sa suudad hoida pinget algusest lõpuni. 

Jarek: Selliste tatiste ilmade vastu, nagu meil siin Tallinnas täna oli, tulebki võidelda iidse laulurahva kombel - kuumalt lauldes. No, need tantsusammud, need olid nagu kuumadel sütel või nagu pissihäda oleks. Kusjuures väga raske on niimoodi leelotada ja laulda ja siis tantsida, pissihädaga ka. See on väga keeruline. Sellega tulebki võibolla toime ainult Lauri Pihlap ja sina. Sul on kiiremas korras vaja big bandi.

Tanel: Kui ma olen kiitnud, et sa oskad end hästi laval käima tõmmata ja publikut ka, siis mulle täna natuke häirima natuke liigne kopeerimine James Browni liigutuste pealt. Natuke oleks piisanud, aga seda oli võibolla liiga palju. Kohati tundus, et see kohapeal tippiv jooksmine pani vokaali unarusse jätma, et kohati sai tants laulust võitu. Tants ei tohi laulust võitu saada, meil on laulusaade. Aga sul on big bandi vaja, sellega olen ma nõus. 

Maarja: Kui sind vaatasin, tundsin sinus ära mingi väikese osa Rein Rannapit. Kui tema on vahel mulle esitanud oma lugusid, et kuidas ma võiksin laulda ja kehakeeles seda loomingut edasi anda, siis midagi oli seal Reinust. Mõtlesin, et kui te koos esineks, siis kas seda oleks liiga palju ja mul hakkasid igasugused pildid silme ette tulema. Aga mulle meeldib, et sa oled väga huvitav ja väga eriline.

Foto: Erlend Štaub

KARL GUSTAVILE valitud laulud:

  • Gertu: Michael Buble «Save The Last Dance For Me»
  • Jana Liisa: Extreme «More Than Words»
  • Jüri: Sam Smith «Lay Me Down»
  • Karl Mihkel: Robbie Williams «Angels»
  • Kristjan: Aerosmith «I Don't Wanna Miss A Thing»
  • Mikk: Adele «Make You Feel My Love»

Karl Gustav Adamsoo esitas Jüri Pootsmanni valitud laulu «Lay Me Down» tel 900 7301.

Jarek: Mnjaa, Kusti, Jüri valis sulle ikka paraja pähkli, see viis tiirutab ikka selles loos päris korralikult ringi. Kummalisel kombel nende tiirutustega said enamasti hakkama, aga sellised lihtsamad kohad kippusid olema mustad. Aga selline muusika sobib ideaalselt sinu tämbriga ja kõik sinu leivanumbrid olid ka kohal, sinu pikk, natuke vinguva draiviga noot. Läks peale küll. Ja alla ka.

Tanel: Lüürilised lood sobivad sulle ideaalselt ja just, kui need pikad, kõrged noodid tulevad, siis ihukarvad kipuvad püsti minema. Need on väga võimsad ja ilusad noodid. Mis koha pealt ma Jarekuga nõustun, et need lihtsad asjad ei tahtnud õnnestuda. Sa keskendusid ja kartsid neid pikki noote nii palju, et sul läks meelest ära see lihtsam olukord korralikult ära vormistada. See on ju tegelikult sinu käes käkitegu. Kui oleks kõik noodid puhtad olnud, oleks olnud väga ilus.

Maarja: See, et Jüri sulle sellise keerulise loo valis, näitab seda, et ta tõeliselt usub sinusse ja sinu võimetesse. Mina ka usun, et tegelikult on sul vapustav hääleulatus ja sul on väga erinevaid kihvte värve hääles, aga kindlasti on vaja veel ka pikk tee minna, et kõik see ära lihvida nii, et kõik oleks perfektne, mida sellise loo esitus ka nõuab. 

Rein: Tundub, et sa teed väga püüdlikult järele kõiki originaalis olevaid pisikesi häälekaunistusi ja vigurdusi, mis teevad tõelise staari laulmise nii nauditavaks. Muidugi kõike ei ole võimalik järgi teha, sest igal lauljal on ju erinev füüsis. Igal juhul korralik harjutus. Aga selle järgi tegemise asemel tahaks hoopis rohkem sind ennast ja saada lõpuks aru, kes sa täpselt ise oled. Mul ei ole veel seda pilti tekkinud.

Foto: Erlend Štaub

MIKULE valitud laulud:

  • Gertu: Christina Perri «A Thousand Years»
  • Jana Liisa: Rascal Flatts «Broken Road»
  • Jüri: Jason Mraz «I Won't Give Up»
  • Karl Gustav: Ellie Goulding «Your Song»
  • Karl Mihkel: Ed Sheeran «Be Like You»
  • Kristjan: Maroon 5 «Sunday Morning»

Mikk Mäe esitas Kristjan Kannnukese valitud laulu «Sunday Morning» tel 900 7307

Tanel: Nojah, Mikk, see oli nii Mikk, kui olla sai. Ma tahan sulle soovida edu, sest nagu ka mina, oled homme hommikul kell kümme ka sina tegemas Eesti keele riigieksamit ja kirjandit kirjutamas. Häid mõtteid! Kuna kirjandi kirjutamisel võib tsiteerida mõnda tuntud inimest, võid tsiteerida Tanel Padarit - Tanel Padar on öelnud niimoodi, pärast tänast saadet, et Mikk on lahe säga, kõigile ta meeldib väga.

Maarja: Mulle meeldib, et sa oled laval ka sellise mõnusa olemisega, nagu sa ka päriselus paistad. Muidugi eelmine saade jättis mulle nii sügava mulje, et seda ületa trumbata on väga keeruline. Tänane oli mõnus, kohati liiga muuseas laulmine. Mulle tundub, et sa ei tea, mida oma kätega peaks tegema. Sa pead selle kallal tööd tegema, et laval end lõpuni mugavalt tunda. Sa oled väga õiges kohas, sinu vanuse sihtgrupp on just see, mis sellel saatel. Selline nooruslik, värske, mõnus. Tegelikult pole ju eesmärk meeldida Rein Rannapile, mulle, Tanelile või Jarekule, vaid ikkagi püüda just seda publikut, kes seda saadet kõige rohkem vaatab.

Rein: Mina küll alati nii kindel ei ole, et kas ma olen õiges kohas või ei ole. Mikk, mõtle sellele, et sa teadlikult projitseeriksid seda, mida sa laval teed, kaugemale. Kujuta ette, et see on väga suur saal ja sa laulad viimases reas istujatele. Suurust juurde! Sa suudad küll. Eelmine kord oli väga hea, aga täna sa laulsid nagu kuskil pubis, kus ekraanil on jalgpall ja mõtted on natuke kuskil mujal.

Jarek: Minu meelest, Mikk, sa oled mees nagu Spice Girls. Mõnikord oled Posh Spice, mõnikord oled Scary. Täna olid Baby Spice. Nagu kõigile midagi, aga ikkagi Spice Girls. Mis puutub su häälde, siis sügavalt ja vaikselt saab ka korraga laulda. Sinu hääl on kuidagi kitsas ja hädine natuke. Selle vastu aitab korralik hingamine enne laulu. Ja kui sa laulad, tee rohkem suu lahti, siis tuleb hääl ka paremini välja.

 

Foto: Erlend Štaub

JÜRILE valitud laulud:

  • Gertu: Otis Redding «Try A Little Tenderness»
  • Jana Liisa: Bonnie Raitt «I Can't Make You Love Me»
  • Karl Gustav: Marvin Gaye «I Heard It Through The Grapewine»
  • Karl Mihkel: Sam Smith «I'm Not The Only One»
  • Kristjan: Ray Charles «I Can't Stop Loving You»
  • Mikk: Vaiko Eplik «Pöördumatult soe»

Jüri Pootsmann esitas Gertu Pabbo valitud laulu «Try A Little Tenderness» tel 900 7305.

Maarja: Jüri, mulle väga meeldib sinu hääl. Mulle tuli meelde ütlus, et alguses ei saa vedama, siis ei saa pidama. Algus oli rabe, aga kui tuli rütm juurde, läks järjest hoogsamaks ja paremaks ja seda rohkem sa ise sisse elasid ja siis hopsti, oli lugu läbi. Mulle jäi väheks. Aga vokaalselt väga äge ja väga ägedad kõrged noodid olid.

Rein: Kas passida võib vahel, et ei ütlegi midagi? Mul on kirjas siin mitmeid mõtteid, aga ükski ei tundu nii oluline, et välja öelda. Kummaline on see, et sa esitad meile alati musta muusikat. See tundub sulle väga meeldivat. See on tore, et see muusika sulle meeldib, aga istu maha ja mõtle, äkki sulle sobiks midagi muud laulda. 

Jarek: Kõik on õige, mis sa teed seal laval. Oli dünaamika ja siis sa kasvasid, oli korralik crescendo. Meisterlik esitus. Puhas ja põnev, need asjad ei käi tihtipeale koos. Põnevaks läks eriti, kui sul see kõrvamonitor ära kukkus. Siis hakkasin mõtlema, et huvitav, kuidas ta sellega toime tuleb. Mul endal oleks vist pildi eest ära võtnud. Aga sa panid veel jõudsamalt lõpuni välja. Super! Kui siin otsitakse superstaari hoolega, siis mulle tundub, et see on väga kerge.

Tanel: Mulle tundub, et mida parem esitus, seda raskem on kommentaare välja mõelda. Sinu tänane esitus võrreldes varasematega oli minu jaoks üldises plaanis öö ja päev. See, kuidas sa kehaliselt end välja elasid ja Otis Reddinglikult seda kõigevägevama väljaelamist enda kehast. See oli väga äge. 

Foto: Erlend Štaub

JANA LIISALE valitud laulud:

  • Gertu: Heart «Alone»
  • Jüri: Tina Turner «River Deep, Mountain High»
  • Karl Gustav: Dusty Springfield «Son Of A Preacherman»
  • Karl Mihkel: Colbie Caillat «Bubbly»
  • Kristjan: Edith Piaf «Autumn Leaves»/«Les Feuilles Mortes»
  • Mikk: Pink «Raise Your Glass»

Jana Liisa Johannson esitas Kristjan Kannukese valitud laulu «Les Feuilles Mortes» tel 900 7306.

Rein: Oh, Jana Liisa, mida kõike su hääles ei ole! Murdumine, ragin, kahin, nurrumine... Sellise kurva, mahajäetusest rääkiva laulu esitasid väga omapäraselt läbi naeratuse võtme. Väga võluv ettekanne oli sul.

Jarek: Mulle tundus isegi, et see naeratus on natuke niisugune nina krimpsutamine, nagu paha lõhn oleks laval. Muidu oli see väga lummav. Sa muutud saatest saatesse järjest tõsisemaks. Eks poistekarjas muidugi tuleb vahel tõsist nägu teha. Mulle tõesti väga meeldis. Prantsuse keel on mul natuke roostes ja ma väga palju aru ei saanud sellest laulust, aga võiks öelda küll - très bien, merci beaucoup, le nöpsik!

Tanel: Mulle tundub, et staarisaates toimub telesensatsioon. Me oleme näinud, kuidas meie lühikese hooaja vältel on neiust sirgunud naine. Seda on siiani suutnud veel ainult «Vaprad ja ilusad» näidata. Täiesti sensuaalne, võrratu etteaste ja väga usutav.

Maarja: Sinu tänane esitus oli väga terviklik. Mulle meeldis see dünaamika, mulle meeldis, et ülemised noodid olid piisavalt tummised ja ei olnud seda kiledust hääles, mida ma vahel olen toonud esile. Selline mõnus, rahulik, igatsev ja armas etteaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles