Kuula: Metsatöll annab välja EP «Pummelung» ning üllatab täna samanimelise uue looga

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll rokkis klubis Volume.
Metsatöll rokkis klubis Volume. Foto: Albert Sillaste

15. mail ilmub Metsatöllu EP «Pummelung», millel on kaks uut seniavaldamata lugu, lisaks veel Metsatöllu esituses J.M.K.E. pala «Külmale Maale». Täna jõudis raadiotesse EP nimilugu.

«Pummelung» on eneseirooniline laul ülekeevaist prassinguist ohtra alkoholiga. Mida lühemaks jääb meel, seda suuremaks kasvab teotahe - edasi ja peale! Metsatöll ei moraalitse ega õigusta ka «ülekeenud» prassijaid: «Nähkem elu sellisena, nagu ta on, ilma ilustamata, mitte pead padja alla peites, ikka selg sirge. Nagu laulusalmgi ütleb – küll koidikul me selgitame, kes on meist õige eestlane!»

EP «Pummelung» produtseerisid Metsatöll ja Samuel Ruotsalainen. Üles võtsid Keijo Koppel ja Metsatöll Roundsound Stuudios, Tallinnas, septembris ja oktoobris 2013. Heliread mängisid kokku Keijo Koppel ja Marko Atso oktoobris 2013. Plaadi valmiku tegid Keijo Koppel ja Marko Atso märtsis 2015, samuti Roundsound Stuudios. EP antakse välja koostöös Universal Musicuga tütarfirma Spinefarm Records alt.

Foto: promo

Metsatöllu kaks lugu; «Pummelung» ja «Vana jutuvestja laul» on seni ühel või teisel põhjusel jäänud Töllu kodustuudio, Roundsound, riiulisse oma aega ootama. Nüüd, pärast pea poolt aastat puhkust otsustas bänd, et aeg on tasuda oma loominguline võlg - aeg on oma möödunud aegade üllitisi ka teistele inimestele kuulamiseks jagada. EP kolmas laul, J.M.K.E pala «Külmale maale», on aga salvestatud aastal 2013 ning ilmunud varem punklegendi tribüütplaadil «Võtke istet vanamutt».

Nagu Metsatöllul kujundusel traditsiooniks, on ka EP «Pummelung» kaanel Jüri Arraku teos, originaalse käekirjaga kunstnik on seekord andnud kasutada detaili graafikast «Kuldvasikas» (1990. Erakogu).

Foto: promo

Metsatöllu EP «Pummelung» ilmub 15. mail, olles saadaval enamikes digikanalites. EP antakse välja ka nii CD kui vinüüli formaadis, kuid seda vaid kiireimatele, sest kogus on limiteeritud – 500 CD-d ja 300 vinüüli.

EP-d saab alates tänasest ette tellida bändi kodulehe veebipoest, samuti plaadipoodides Lasering, Terminal, Apollo ja Rahva Raamat.

Markus - laul, kitarr

Lauri - laul, torupill, viled, kandled

Kuriraivo - bass

Atso – trummid

Metsatöll – Pummelung (EP) lugude nimekiri:

1. Pummelung

2. Vana Jutuvestja Laul

3. Külmale Maale  - J.M.K.E. kaver

Kuula uut lugu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles