Eritrea naine Vahemerel ellujäämisest: olen üks väheseid õnnelikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalalõpul ja sel esmapäeval leidis Vahemerel aset mitu õnnetus illegaalsete immigrantide laevadega, milles kaotas elu ligi 1000 inimest.

Eritreast pärit 24-aastane Wegasi Nebiat oli nende seas, kellel õnnestus Egeuse merel Rhodose saare lähedal hukust pääseda, edastab Daily Mail.

Naisel raviti Rhodosel kolm päeva kopsupõletikku ning saadeti nüüd koos teiste eritrealastega Ateenasse.

«Olen õnnelik, et ellu jäin. Ma ei tea veel, kuidas minu ja mu kaaslaste elu edasi kulgeb, kuid olen lootusrikas,» lausus eritrealanna.

Naine alustas teekonda Euroopasse natuke rohkem kui üks kuu tagasi. Ta pere maksis üle 10 000 dollari, et ta pääseks põgenikelaevale, mis ta Euroopasse viiks. Ta vanemad soovivad, et nende tütar asuks elama Rootsi.

Wegasi elas Eritrea pealinnas Asmaras koos isa Johannese, ema Geneti ja noorema vennaga.

Esmalt sõitis ta bussiga Teseney väikelinna, sealt liikus 70 kilomeetrit jalgsi edasi Kessallasse, mis on Eritrea ja Sudaani piirilinn.

Seal võtsid inimsumugeldajad  ta autole ning siis sõideti Sudaani pealinna Khartumi. Sellest linnast viis lend nad valedokumentide abil Türki Istanbuli.

Türgis liiguti edasi rannikule ning siis pandi nii Wegasi kui veel palju põgenikke alusele, mis suundus Kreeka vetesse. See sattus Rhodose juures karidele ning kolm inimest hukkus, kaasa arvatud üks laps.

Wegasi oli nende 100 pardal olnu seas, kelle kreeklased leidsid laevajäänustest ja tõid kaldale.

Lisaks eritrealastele püüdsid Euroopasse pääseda ka kodusõjast vaevatud Süüriast pärit inimesed.

Euroopa Liit püüab lahendada Vahemere piirkonnas pikka aega olnud illegaalsete immigrantide probleemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles