Pildid: oksjonilt saab osta Hispaania regendiks olnud hertsoginna prossi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsis Genfis pannakse 13. mail oksjonile mitmeid 19. sajandist pärit kuulsaid ehteid, teiste seas ka erilise kujuga seelikupross, mis kuulus kunagi Austria-Hispaania hertsoginnale Maria Christinale.

Hertsoginnale prossi tuntakse nimetuse all Maria Christina Royal Devant-de-Corsage, edastab Reuters.

Christie`s oksjonimaja asjatundjate arvates võib selle ehte hinnaks kujuneda 1,5 – 2 miljonit dollarit.

Tegemist on Hispaania kuninga Alfonso XII pulmakingiga oma naisele Maria Christinale 1879. aasta novembris. Paar abiellus 29. novembril 1879 Madridis.

Habsburg-Lorraine`i suguvõssa kuulunud Maria Christina Henriette Desideria Felicitas Raineria (21. juuli 1858 – 6. veebruar 1929) oli kuningas Alfonso XII teine naine ning Hispaania asevalitseja. Ta valitses oma mehe surma ja poja Alfonso XIII alaealisuse tõttu Hispaanias regendina.

Genfi oksjonile pannakse kokku 351 erilist vääriskividest ehet, mis on valmistatud kuulsate juveelifirmade Jar, Cartier, Graff, Tiffany & Co., Van Cleef & Arpels ja Harry Winston poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles