Kuula: elektroonliste mõjutusega rokkbändil Mires ilmus teine singel «Wolves»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkbändil Mires ilmus teine singel «Wolves»
Rokkbändil Mires ilmus teine singel «Wolves» Foto: promo

Eile, 21. aprillil ilmus elektroonliste mõjutusega rokkbändil Mires teine singel «Wolves».

Mires on stuudioprojekt, mille koosseisu kuuluvad Markko Künk (projekti algataja/kitarr), Raul Sarri (kitarr), Mikk Simson (trummid) ning Laura Hirvoja (vokaal). Bändi alguseks võib pidada 2014. aasta märtsi, kui noorele muusikahuvilisele Markko Künk tehti pakkumine kirjutada muusikat. Peale demo esitamist aga jäi tol hetkel pakutud projekt pooleli ning Künk otsustas, pärast loo ümbertegemist, ajada kokku oma muusikutest sõbrad ning koos mindi Redeye stuudiosse, kus lindisti juba värske koosseisuga Mires debüütsingel nimega «Falling», mille sõnade autoriks on bändi vokalist Laura Hirvoja. Esimesel singlil tegid kaasa ka Andres Uus (kitarr), Hannes Agur Vellend (bass) ning Rainer Meinart (trummid).

Kollektiivi Mires debüüdi tagasiside oli üle ootuste positiivne ning omavahel otsustati, et lindistada tuleb rohkem lugusid. Algse plaani kohaselt pidi teine singel ilmuma 2015 aasta jaanuaris, kuid kuna bändi lauljatar elas tol hetkel veel Londonis, siis lükkus kogu loo tegemise protsess edasi. Jaanuaris sai bänd taas kokku Redeye stuudios, kus esmalt mängiti sisse pillid ning hiljem aprilli alguses lindistati vokaal. Seejärel läks lugu miksimisse ning masterdamisse, Redeye võimeka ning kindlakäelise Urmo Narbekovi kätte, kust singel ka mõne aja möödudes valmiskujul kätte saadi.

Laura Hirvoja on laulmisega tegelenud juba väiksest peale ning muusika on olnud peres alati kõrgelt hinnatud. Laura võttis juba lasteaia-aegadest saati erinevatest lauluvõistlustest osa, sealhulgas ka Laulukarussellist. Ühtlasi laulis ta ka pikka aega ETV Lastekooris. Ise on Laura laule kirjutanud ka umbes sama kaua kui laulnud. Lisaks laulmisele on Laura pikalt iseseisvalt õppinud ka klaverit.

Raul Sarri puhul on tegemist isehakanud pillimehega, kes on hobikorras muusikaga tegelenud juba umbes 10 aastat. Enamasti leiab Sarri soolokitarri tagant, kuid tegelikkuses on tegu kutiga, kes on ka osav laulude kirjutamises ning süntesaatoril. Raulil on lisaks Miresele ka oma sooloprojekt Winter’s Child, kus ta kirjutab nii laulusõnad kui ka muusika ning ühtlasi mängib ise sisse kõik instrumendid.

Mikk Simson alustas trummide mängimist 11-aastaselt. Pärast paari aasta pikkust harjutamist ning tunde esines ta juba mitmete underground punk ja indie bändide koosseisus, teiste hulgas oli ta ka menuka bändi Aides trummar. Praegu võib Simsonit näha mängimas artisti Iris ning popartisti Koit Toome ridades. Lisaks kõigele muule on Mikul ka üsna uus projekt (I Wear* Experiment) käsil. Simson on trumme õpetanud nii koolides kui ka individuaalselt kokku juba 7 aastat. Trummar on koostööd teinud ka selliste artistidega nagu Elephants From Neptune, Getter Jaani, Birgit Õigemeel, August Hunt, Ott Lepland, Liis Lemsalu ning Martin Jyrman.

Markko Künk on bändi algataja ning muusika autor. Muusikahuviline on Markko olnud juba kolme aastasest saati. Nooruspõlves võttis ta osa mitmest laulukonkursist, millest märkimisväärseim oli aasta 2000 laulukarusell, kus võitis kolmanda koha. Oma bändist unistas Markko juba väikesest peale ning alustas seetõttu mitmeid projekte, mis erinevatel põhjustel kuigi kaugele ei jõudnud. Pärast umbes aasta pikkust pausi hakkas ta aga intensiivsemalt omal käel õppima trumme ning kitarri, millest kujunes välja ka muusikakirjutamis huvi.

Singel «Wolves» räägib inimeste omavahelistest suhetest, kuidas üht või teistmoodi saab sõnadega teisi mõjutada või haavata, kuid sellest ei tohiks välja teha, sest haukuvad koerad ju ei hammusta. Suvel on bändil plaanis produtseerida ka oma esimese muusikavideo loole «Wolves», kuid sellest kõigest saab juba peatselt lugeda ansambli Mires Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles