Ans Andur esitleb homme Von Krahlis uusi lugusid

Elu24 muusikatoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ans. Andur
Ans. Andur Foto: Pm

Neljapäeval, 23. septembril, toimub Tallinnas, Von Krahli teatri baaris järjekordne alternatiivmuusikaüritus sarjast «Featuring:», mis toob seekord publiku ette armastatud indie-bändi Ans Andur, Lõuna-Eesti underground-tantsumuusika bändi SysTeam ning lisaks astub erikülalisena üles rootsi elektroonilise postpungi ansambel Agent Side Grinder.

Hetkel aktiivselt uue albumi salvestamisega tegelev Ans Andur esitab neljapäeval Von Krahlis mitmeid lugusid, mida pealinna muusikasõbrad pole veel kuulnudki, mitmed lood tulevad lausa esmaettekandele.

«Mõnda uut lugu oleme me juba kontsertidel mänginud, aga Tallinna publiku jaoks on need ilmselt kõik suhteliselt tundmatud lood. Pealkirjad «Homne Robot», «Tigu», «Kõverad» on võib-olla mõnele inimesele tuttavad, aga näiteks lugusid «Rebased on linnas» ja «Lapsed ja lennukid» pole me veel üldse esitanud,» tutvustab tutvustab bändi uuemat materjali basskitarrist-multiinstrumentalist Madis «Tursk» Aesma.

Aesma sõnul on Ans. Anduri repertuaaris esmakordselt ka lugusid, mis on valdavalt elektroonilist laadi.

«On mingid lood, kus muist asju tuleb läbi arvuti, mis tähendab, et ei pea kogu aeg ise pilli mängima, jõle mugav on. Ühes loos ei olegi üldse basskitarri, ainult arvutist tulev reivibass.»

Lõuna-Eesti  moodsama tantsumuusika ansambel SysTeam tuli kokku sel kevadel, kui  aastaid sahtlisse lugusid kirjutanud Dj Sys pani kokku  enda jaoks ideaalse meeskonna, kutsudes kampa Olavi (Winny Puhh) trummidel ja Raido (Stem, FMO) bassil , et oma loomingut koos elusaks muuta. Hiljuti sai ansambel valmis esimese ametliku demosalvestuse «Let´ s Jazz», mida saab kuulata internetiaadressilt http://soundcloud.com/systeam/lets-jazz .
 

Agent Side Grinder on üks rootsi populaarsemaid postpunk-ansambleid, mis esitab kaheksakümnendate soundiga elektroonilist rokki vaid analoogtehnikat kasutades. 2008. aastal ilmus ansambli debüütalbum ning 2009 aastal andis bänd välja tervelt kaks plaati - «The Transatlantic Tape Project» ja tänaseks läbimüüdud «Irish Recordinc Tape».

Kõik eelpool albumid on seni ilmunud Hollandi plaadifirma Enfant Terrible märgi all, ent tänaseks juba läbimüüdud albumi «Irish Recording Tape» CD-versiooni annab ansambel välja  oma plaadifirma Klangarkivet alt. Ametlikult jõuab plaat müügile 15. oktoobrit, et ent kiiremad Tallinna kontserdi külastajad saavad albumi soetada juba neljapäevasel kontserdil.

Pikemat intervjuud ansambliga võib lugeda alternatiivmuusika-portaalist rada7.ee.

Bändide ülesastumiste eel, järel ja vahepeal valivad plaadimängijate taga muusikat Liiviste ja Talvik.
 

«Featuring:» toimub neljapäeval, 23. septembril Tallinnas, Von Krahli teatri baaris (Rataskaevu 10) algusega kell 21.00 ning pilet üritusele maksab esimesel tunnil (21.00-22.00) saabujatele vaid 50 krooni ja hilisematele külastajatele 75 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles