Pildid: päikeselennuk Solar Impulse lendab Hiina lääneosast idaossa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi piloodid ja aeroseiklejad Andre Borschberg ja Bertrand Piccard on jõudnud oma päikeselennukiga Solar Impulse 2 Hiinasse, kus läänes asuvast Chongqingist starditi nüüd idas asuvasse Nanjingi.

Tegemist on päikeselennuki maailmaümber lendamise kuuenda etapiga, edastab BBC.

Solar Impulse 2 lend algas 9. märtsil Araabia Ühendemiraatidest Abu Dhabist.

Alguses pidi päikeselennuk Chongqingis olema vaid paar tundi, kuid halva ilma tõttu jäi sinna kolmeks nädalaks.

Nüüd starditi lõpuks Chongqingist Nanjingi suunas. Päikeselennuk tõusis Bertrand Piccardi juhtimisel õhku kell 6.00 kohaliku aja järgi ning lend peaks kestma 17 tundi. Piccard lendab mõlemad Hiina etapid.

Nanjingis on neil järgmise stardini aega vähemalt kümme päeva, mille jooksul lennukit põhjalikult kontrollitakse. Andre Borschberg on päikeselennuki piloodiks lennul Hawaiile.

«Kümme päeva on piisav aeg ettevalmistusteks. Siis tuleb vaid oodata stardiks sobivat ilma. See võib võtta aega kolm päeva, kuid ka kolm nädalat. Lend Hawaiile on kõige raskem ning see kestab vähemalt viis ööpäeva,» teatas päikeselennuki missiooni koordinaator Raymond Clerc.

Solar Impulse2 seni läbitud vahemaad:

Esimene etapp algas 9. märtsil Abu Dhabist ja lennati Omani Muscati. Kokku 441 kilomeetrit, mis läbiti 13 tunni ja ühe minutiga.

Teine etapp oli lend Omanist Muscatist Indiasse Ahmedabadi, mille jooksul läbiti 1468 kilomeetrit. Selleks kulus 15 tundi ja 20 minutit.

Kolmas etapp kulges Indiast Ahmedabadist Indiasse Varanasi, läbiti 1215 kilomeetrit ning selleks kulus aega 13 tundi ja 15 minutit.

Neljas etapp oli Indiast Varanasist Myanmari Mandalaysse. Läbiti 1398 kilomeetrit, milleks kulus 12 tundi ja 29 minutit.

Viies etapp lennati Myanmarist Mandalayst Hiinasse Chongqingi. Teekonna pikkus oli 1459 kilomeetrit ning lend kestis 20 tundi ja 29 minutit.

Solar Impulse 2 tahetakse püstitada päikeseenergial lendamise rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles