USA miljonär andis vombatitele kaheksa miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vombat
Vombat Foto: SCANPIX

Austraalias said loomakaitsjad üllatuse osaliseks kui kuulsid, et USA miljonär on vombatite kaitseks annetanud kaheksa miljonit dollarit.

Vabatahtlike loomakaitsjate organisatsiooni juhi Birgitte Stevensi sõnul on nad suurest rahasummast siiani šokis, kirjutab abc.net.au.

«See on nii uskumatu, et peast käis  korraks läbi mõte, et keegi tuleb ja ütleb, et tegelikult ei ole see meile määratud,» lisas Stevens.

Stevens ei paljastanud annetaja nime, kuid selgitas, et ameeriklane külastas neid Adelaide`is kaks aastat tagasi. Vombatite kaitsmisel tehtav töö oli talle muljet avaldanud ja ta tahtis anda oma panuse nende kukkurloomade kaitsmisse,  annetades nüüd suure rahasumma.

Vombatlased (Vombatidae) on jässakad ja aeglased kukrulised. Kehapikkus kuni üks meeter, kehakaal kuni 40 kilogrammi. Loomal on lühikesed jäsemed ja väike saba. Elavad urgudes ning toituvad rohttaimedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles