Ben Affleck ei soovinud paljastada, et on orjapidaja järeltulija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Affleck
Ben Affleck Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Ben Affleck palus teleprodutsentidel mitte paljastada, et üks ta esivanematest oli orjapidaja.

Affleck osales USA tõsieluseriaalis «Finding Your Roots» (Leides oma juuri), milles kuulsused uurivad, kes olid nende esivanemad, kirjutab BBC.

Saate produtsentide sõnul leiavad genealoogid üsna tihti saates osalejate esivanemate seast  orjapidajaid.

«Seni osalenute esiisade kohta on paljastunud sageli väga palju huvitavat infot, kuid me ei kasuta saates kõike,» teatas ajaloolane Henry Louis Gates.

Afflecki orjapidajast esivanema kohta käinud informatsiooni siiski eetrisse ei lastud.

«Afflecki puhul keskendusime teistele aspektidele, nagu näiteks ta esivanematele Ameerika iseseisvussõjas, ta okultistist vaarisale ning ta ema osalemisele 1964. aasta inimõiguste protestimarsil,» teatas ajaloolane Gates.

 Afflecki esindaja ei ole saate tegijate otsust kommenteerinud.

Afflecki palve jätta saatest välja info ta orjapidajast esivanema kohta lekkis avalikusse kui Sony langes möödunud aastal küberrünnaku alla ning see riputati internetti.

Genealoogiasaate ühe autori, ajaloolase Gatesi sõnul oli see tal esimene kord, mil saatest tuli fakte kõrvale jätta.

Gates`i, sarja tootjate ja Sony vahelises kirjavahetuses ei olnud otseselt mainitud Ben Affleckit nimepidi, vaid tema kohta oli kasutatud «megastaar» ja «Batman».

Tegijate sõnul ei saa nad üldjoontes selles saates osalejatele sellisel viisil vastu tulla,  sest muidu seaks see nende tõsiseltvõetavuse kahtluse alla ning kõik hakkaksid nõudma tsenseerimist.

Affleck sai selle aasta alguses Kongo Demokraatliku Vabariigi inimõigusolukorra parandamise ja humanitaartöö eest auhinna People`s Choice Award.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles