Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese abielu lõpeb 30. aprillil

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves on otsustanud lahutada 11 aastat kestnud abielu. 

Foto: Postimees/Scanpix

Presidendi kantselei teatel on see põhjalikult kaalutud ühine otsus. Kokkuleppe kohaselt jõustub abielulahutus juba selle kuu lõpus ehk 30. aprillil.

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves jätkavad ühiselt tütre kasvatamist. Ärma talu jääb Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse ja on tema kui Vabariigi Presidendi ametikodu.

Vastavalt Vabariigi Presidendi ametihüve seadusele on riigipea abikaasal presidendi ametivolituste ajal õigus saada oma käsutusse sekretär, kes on presidendi kantselei teenistuja ja kasutada riigi kulul ametiautot ning selle korrashoiu ja kasutamisega seotud teenuseid. Samuti näeb seadus presidendiprouale esinduskulude katteks ette igakuist esindustasu, mille suurus on 30 protsenti presidendi ametipalgast ning saada ka hüvitist lähetuskulude ja muude põhjendatud kulutuste eest. Lahutuse jõustumise järel ei laiene Evelin Ilvesele enam seaduses sätestatud presidendi abikaasaga seotud hüved. 

Foto: Liis Treimann

Ilvesed käsitlevad oma otsust lahutada abielu nende isikliku elu küsimusena, mis ei ole seotud riigipea ametitegevusega. Nad paluvad avalikkuselt ja ajakirjanduselt ennekõike oma alaealise lapse huve ja tundeid esikohale seades mõistvat suhtumist.

Foto: facebook.com

Möödunud aasta augustis lahvatas skandaal, kui ajakiri Kroonika avaldas fotod, millel on näha Evelin Ilvest teise mehega kohviku Komeet terrassil suudlemas. Sama päeva pärastlõunal kirjutas esileedi Facebookis: «Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud.»

Pärast seda on tabloidide veergudel spekuleeritud, kas presidendipaari suhtes võib olla suurem kriis.

Foto: Presidendi kantselei

Evelin ja Toomas Hendrik Ilves abiellusid 2004. aastal. Neil on ka ühine tütar Kadri Keiu Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles