Seitse riigijuhti, kes on võimul olemise ajal lahutanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öeldakse, et pooled abielud lõppevad lahutusega ning ka riigijuhtide eraelulised suhted võivad karile joosta.

Väljaanne mentalfloss.com tõi ära seitse riigijuhti, kes võimul oleku ajal on oma abikaasast lahku läinud.

Prantsusmaa president François Hollande – ta läks lahku nii Segolene Royalist kui ka Valerie Trierweilerist, olles nüüd koos näitlejanna Julie Gayet`ga. Prantsuse meedia avastas Hollande´i ja Gaye suhte möödunud aastal juhuslikult ning president teatas pärast meediapaljastust, et tema ja Trierweileri teed lähevad lahku. Prantslased suhtusid skandaali süna leigelt ja huumoriga. Trierweiler kirjutas oma mehest ja nende suhtes paljastava raamatu.

Venemaa president Vladimir Putin - Putini ja tema pikaajalise abikaasa Ljudmilla Putina abielulahutus jõustus 2014. aasta aprillis. Stjuardessina töötanud Ljudmilla ja tulevane Vene president Vladimir abiellusid 1983. aastal. Nad oli koos 30 aastat ning abielust sündis kaks tütart, Maria ja Jekaterina.

Venemaal hakkasid juba 2008. aastal levima jutud, et Putinil on suhe noore iluvõimleja Alina Kabajevaga, kellega tal väidetavalt on nüüdseks kaks last.

Putini teatel oli lahkuminemine tema ja ta abikaasa ühisotsus.

Prantsusmaa president Niciolas Sarkozy – presidendi ja ta naise Cécilia Sarkozy  teed läksid lahku 2007. aastal. Vaid aasta hiljem abiellus Sarkozy Itaalia päritolu lauljanna Carla Bruniga, kes oli varem muusikute Micka Jaggeri ja Eric Claptoni kallim.

Sarkozy ja Bruni on seni abielus, nad elavad Pariisis ning neil on väike tütar.

Sarkozyl on varasemast abielust Marie-Dominique Culioliga kaks poega Pierre ja Jean. Nad abiellusid 1982 ja lahutasid 1996.

Sarkozyl on Cécilia Ciganer-Albéniziga poeg Louis.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi – Berlusconit tuntakse kui laiahaardelist ärimeest ja poliitikut, kellel on nõrkus ilusate naiste vastu. Ta sattus skandaali kuna Itaalia meedia jõudis jälile ta erapidudele, kus osalesid prostituudid. Selle tõttu ei tulnud üllatusena kui Berlusconi ja ta naine, näitlejanna Veronica Lario 2009. aastal lahutasid. Berlusconi kritiseeris feministidest ja kommunistidest kohtunikke, kuna nende tõttu peab ta oma ekskaasale maksma aastas toetusraha 26 miljonit eurot.

Guatemala president Alvaro Colom – seda presidenti süüdistati lahutuse ärakasutamist poliitilistel eesmärkidel. Colom andis lahutuse sisse 2011. aasta märtsis ning see rahuldati kiiresti. Oponentide sõnul oli Colomi ja ta naise Sandra Torresi lahutus poliitiline kokkumäng, sest Torres tahtis kandideerida presidendiks. Torrese asemel sai presidendiks Otto perez Molina.

Lõuna-Aafrika president Nelson Mandela – Mandela ja ta abikaasa Winnie 38 aasta pikkune abileu lõppes 1996. aastal pärast seda kui presidendi arvates oli ta naisel kõrvalsuhe. Nelson ja Winnie Mandela jõudsid abielus olla vaid viis aastat enne kui Nelson Mandela saadeti 1963. aastal poliitilistel põhjustel trellide taha.

Venezuela president Hugo Chavez – teada on, et Chavez oli naistemees, kellel oli palju armukesi. Ametlikult oli ta abielus kaks korda. Ta lahutas oma teisest naisest, raadioaajakirjanikust Marisabel Rodriguezist 2004. President põhjendas lahkuminekut naise kõrvalsuhete ja halva iseloomuga.

Kreeka peaministe Andreas Papandreou – enne kui Papandreou sai peaministriks, olid Kreekas abieluvälised suhted kriminaalkorras karistatavad. Ta suutis muuta seda seadust ning sai oma 38 aasta pikkuse abielu lahutatud. 1989. aastal abiellus ta oma armukese Dimitra Lianiga, kes oli temast 30 aastat noorem.

Peruu president Alberto Fujimori – Fujimori ja ta naine Susana Higuchi lahutasid 1995. aastal ning sellest kujunes «räpane» lahutus. Presidendi sõnul oli ta naine väljapressija ja ebalojaalne. Fujimori läks isegi nii kaugele, et ei lubanud naist enam presidendipaleesse ja sõnas ajakirjanikele, et otsib uut naist, kes on intelligentne ja ilusate jalgadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles