Reet Roos presidendipaari lahkuminekust: Läks nagu läks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week 2014: Kuldnõel ja Hõbenõel, Reet Roos
Tallinn Fashion Week 2014: Kuldnõel ja Hõbenõel, Reet Roos Foto: Tiit Mõtus

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves on otsustanud lahutada 11 aastat kestnud abielu. 

Presidendi kantselei teatel on see põhjalikult kaalutud ühine otsus. Kokkuleppe kohaselt jõustub abielulahutus juba selle kuu lõpus ehk 30. aprillil.

Elu24 küsis endiselt riigikogu liikmelt ja ettevõtlikult ärinaiselt Reet Roosilt, miks meie esipaariga nii õnnetult läks ja kuidas see meie riiki mõjutab.

Kas pigem õudne lõpp või lõputu õudus?

Kui inimestel saab üks eluetapp läbi, siis on see läbi. Ega keegi pole kellegi vang. Igaühel on õigus elada ise omaenda elu.

Kas presidendipaari lahkuminek mõjutab ka kuidagi Eesti riigi tulevikku?

Ei usu. Meil on muid tõsisemaid probleeme, kui üks abielulahutus. See pole nii tähtis. Eesti jaoks on palju olulisemad küsimused hetkel seotud turvalisusega ja meie idanaabri Venemaaga.

Miks nii läks?

Läks nagu läks. Ei saa öelda, et Ilveste abielu oleks luhtunud. Neil on väga tore tütar.

Foto: Liis Treimann

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves jätkavad ühiselt tütre kasvatamist. Ärma talu jääb Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse ja on tema kui Vabariigi Presidendi ametikodu.

Lahutuse jõustumise järel ei laiene Evelin Ilvesele enam Vabariigi Presidendi ametihüve seaduses sätestatud presidendi abikaasaga seotud hüved.

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves käsitlevad oma otsust lahutada abielu nende isikliku elu küsimusena, mis ei ole seotud riigipea ametitegevusega. Nad paluvad avalikkuselt ja ajakirjanduselt ennekõike oma alaealise lapse huve ja tundeid esikohale seades mõistvat suhtumist.

Möödunud aasta augustis lahvatas skandaal, kui ajakiri Kroonika avaldas fotod, millel on näha Evelin Ilvest teise mehega kohviku Komeet terrassil suudlemas. Sama päeva pärastlõunal kirjutas esileedi Facebookis: «Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud.»

Pärast seda on tabloidide veergudel spekuleeritud, kas presidendipaari suhtes võib olla suurem kriis.

Evelin ja Toomas Hendrik Ilves abiellusid 2004. aastal. Neil on ka ühine tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles