Cannes´i filmifestivali korraldajad: staarid võiks lõpetada grotesksete selfie`de tegemise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selfie tegemine 2014. aasta Cannes´i filmifestivalil
Selfie tegemine 2014. aasta Cannes´i filmifestivalil Foto: SCANPIX

USA tuntud saatejuht Ellen DeGeneres pani aluse trendile kui tegi Oscarite jagamise galal endast ja veel üsna mitmest staarist selfie ning pärast seda vallandus punase vaiba üritustel enesepiltide maania.

Prantsusmaa Cannes´i filmifestivali korraldajad kuulutasid nüüd, et 2015. aastal võiks festivali punase vaiba üritused olla selfie vabad, edastab Daily Mail.

Cannes´i festivali üks korraldajatest Thierry Fremaux lisas, et tema võimuses ei ole täielikult  enesepiltide tegemist keelata, kuid loodab, et staarid lõpetavad naeruväärsete ja grotesksete fotode tegemise.

«Me ei sea täielikku keeldu, vaid loodame näitlejate mõistmisele. Oleme näinud, et staarid peatuvad punasel vaibal iga kahe meetri tagant ja teevad enesepilte. See segab ürituse kulgu ning need selfie`d on tavaliselt üsna jubedad,» lisas korraldaja.

Ta viitas sellega 2014. aasta Cannes`i filmifestivalil toimunule.

Cannes´is on sel aastal kindlasti näha Cate Blanchetti, kes mängib lesbide armastusest rääkivas linateoses ning Michael Fassbenderit, keda näeb filmis, mis põhineb William Shakespeare`i «Macbethil».

Prantsuse Rivieral peaks kaamerate ette astuma kindlasti Matthew McConaughey, Charlize Theron, Natalie Portman, Rachel Weisz, Maruon Cotillard ja Benicio del Toro.

Cannes`i filmifestivali korraldajad teatasid eile, et 1800 filmi seast on välja valitud 17 linateost, mida sellel festivalil näeb.

Cannes`i filmifestivali organiseerijaid on kritiseeritud, et nad ei ole valinud rohkem naisrežissööride filme, samas aga on üle 25 aasta esimest korda avafilmiks naise käe all valminud linateos.

Selleks on Prantsuse režissööri Emmanuelle Bercot draama «La Tete Haute» (Pea püsti), mis räägib kohtuniku abil kuritegelikust elust eemalduvast teismelisest.

Võistlusprogrammis näeb veel kahe prantslannast režissööri filmi. Nendeks on Valerie Donzelli «Marguerite et Julien» ja Maiwenn Besco «Mon Roi» (Minu kuningas).

68. Cannes`i filmifestival kestab 13. – 24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles