Tüdruk eemaldati koolist, kuna ta juukseid peetakse liiga punaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suurbritannias Carlisle´is asuv Trinity kool eemaldas enne keskkooli lõpueksameid koolist teismelise tüdruku, kelle juukseid peetakse korraliku õpilase jaoks liiga punaseks.

17-aastasel Emily Rearil on sünnist saadik olnud punased juuksed ning viimased kolm aastat on tal juuksevärvi abil natuke erksam punane juuksetoon, edastab news.com.au.

Kuid pärast lihavõttevaheaega teatasid õpetajad, et ta eemaldatakse koolist seniks kuni ta oma juuksevärvi kooli reeglitele kohandab ja sobivama tooni valib.

«Minu juuksed on olnud sama tooni viimased kolm aastat ning varem ei olnud selle tooniga koolis probleeme. Kõik kutsusid mind punasemast punasem. Kui ma peaks juuksed pruuniks värvima, siis kaotaksin selle ilusa tooni,» selgitas tüdruk.

Ta lisas, et koolist eemaldamine tegi ta esmalt vihaseks, kuid siis kurvaks.

Rear pakkus õpetajatele, et ta hakkab juukseid patsis kandma, kuid õpetajad lükkasid selle ettepaneku tagasi.

Noore inglanna arvates on tema juustevärvi ümber käiv tants koomiline, kuna ta võitis natuke aega tagasi kooli parima soengu tiitli.

Ta ema Julie Rear on vihane, et kool otsustas tütre juuste pärast koolist eemaldada.

«Kooli reeglites seisab, et ei ole lubatud mitteloomulikud juuksevärvid nagu sinine ja roheline. Kas punane ei ole siis loomulik juuksevärv?» lausus ema.

Punased juuksed ei ole nii levinud kui blondid, pruunid või musta värvi juuksed. Looduslikult punaste juustega inimesi on maailma rahvastikus vaid kaks protsenti.

Punased juuksed on põhjustatud geeni MC1R mutatsioonist.

Punapeade organism suudab ka vähese päikese korral toota suures koguses D-vitamiini ning nad ei tunne valu nii intensiivselt kui teiste juuksevärvide esindajad.

Sajandeid peeti punaste juustega inimesi nõidadeks ja saatanakummardajateks ning nad olid ühiskonnast väljatõugatud.

15. sajandil olid punased juuksed tabu ning siis põletati nõidadena või hukati mõnel teisel viisil 45 000 punapead.

Psühholoogid peavad punapäid temperamentseteks ja sensuaalseteks, kuid samas võivad nad sagedamini partnereid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles