Milliseid filme näeb Cannes`i filmifestivalil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Fremaux ja Pierre Lescure (vasakul)
Thierry Fremaux ja Pierre Lescure (vasakul) Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Cannes`i filmifestivali korraldajad Thierry Fremaux and Pierre Lescure avalikustasid väljavalitud filme, mida näeb sellel festivalil.

Cate Blanchetti näeb koos Rooney Maraga filmis «Carol», mis räägib 1950. aastate New Yorgi lesbide armuloost, edastab The Local.

Rachel Weiszi näeb kahes linateoses – itaallaste käe all valminud «La Giovinezzas», kus teevad kaasa ka Michael Caine ja Jane Fonda ning linateoses «The Lobster» koos Colin Farreliga.

Cannes´is on näha ka USA filmi «The Sea of Trees», milles on peaosas Matthew McConaughey ja Naomi Watts.

Filmid, mille peaosas on Benicio del Toro ja Salma Hayek, näeb põhivõistlusprogrammis  ning asjatundjate sõnul on nad suure tõenäosusega auhinnasaajate seas.

Cannes´is on ka mitu Aasia filmi: Taiwanist «The Assassin», Jaapanist «Umimachi Diary», Hiinast «Mountains May Depart» ning Austraalia versioon «Machbetist», kus peaosades on Michael Fassbender ja Marion Cotillard.

Korraldajad teatasid Pariisi pressikonverentsil, et seni on võistlusprogrammi valitud 16 linateost, kuid lähinädalatel lisandub veel  2- 4 filmi.

Cannes´i filmifestival toimub 13. – 24. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles