Sadam ootab talgulisi merd rookima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu koristati  üleilmse sukeldujate heategevusprojekti raames merepõhja Noblessneri sadamas.
Mullu koristati üleilmse sukeldujate heategevusprojekti raames merepõhja Noblessneri sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval, 25. septembril korraldavad Tallinna Sadam, Eesti Sukeldujate Klubi, AS Green Marine jpt osana ülemaailmsest AWARE heategevusprojektist Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseini veealuse osa koristusaktsiooni.

AWARE (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education) näol on tegemist heategevusprojektiga, mille eesmärk on puhastada ja kaitsta veealust maailma ning tõsta inimeste keskkonnaalast teadlikkust.

Rohkem kui 100 riigis üle kogu maailma koguneb üle saja tuhande sukelduja ja nende sõbra, et koos puhastada veekogusid ja rannaalasid inimeste hooletuse ja hoolimatuse tõttu sinna sattunud prügist.

Huvilisi oodatakse talgutele laupäeval, 25. septembril Tallinnas Vanasadama Jahisadama (endine sadama C-terminal) juures, kuhu kogunevad sukeldujad koos kaldapealsete abilistega.

Talgulised kogunevad kell 10.30. Raske töö tegijatele pakutakse kuuma teed ja suppi. Varustuse kasutamine on tasuta. Kõigi korsitustööst osavõtjate vahel loositakse välja auhindu.

Niisama uudistajad ja pealtvaatajad saavad tutvuda jahisadamas silduva imekena kuunariga Kajsamoor.

Eestis on AWARE projekti läbi viidud alates 2001. aastast. Korduvalt on koristatud TOPi Jahisadamat, peale selle Vergi sadamat, Lennusadamat. Eelmisel aastal korraldas Eesti Sukeldujate Klubi koristusaktsiooni Meeruse sadamas koostöös mitme teise sukeldumiskeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles