Eesti parim alkoholivabade kokteilide valmistaja on selgunud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kahn
Mihkel Kahn Foto: Andres Raudjalg

15. aprillil Tallinna Teeninduskoolis toimunud IV Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises võitis ülekaalukalt Mihkel Kahn Butterfly Lounge´st. Parim kokteilivalmistaja sõidab juunis Eestit esindama alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustele Prahasse, Tšehhi Vabariiki.

Väärika teise koha saavutas Hirja Niit ööklubist Venus Club.

Parimaks noorbaarmeniks vanusegrupis kuni 27 aastat (kaasa arvatud) ja võistluse III koha omanikuks tunnistati juba teist aastat järjest Brita Kikas ööklubist Maasikas.

Võidukokteili autor Mihkel soovis kindlasti teha oma kokteili blenderiga. Ta tõi välja, et kuna võistluse reeglid ei lubanud kasutada suure kilokalori sisaldusega tooteid, siis sai tema valikuks kohe basiilik ja piparmünt - mis annavad joogile mõnusat aroomi ja värskust. Üheks koostiosaks sai tema lemmik puuvili - mango. Vürtsi annab joogile Monini Spicy Mango siirup ja mahedust Passion Fruit püree. Sündis jook nimega Freshterday.

Foto: Andres Raudjalg

Mattoni nimelistest Eesti Baarmenite Meistrivõistlustest võttis osa kokku 28 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti, keda hinnati nii kokteilide valmistamise tehnika, kui joogi maitse osas. Kokteile hindasid Eesti tunnustatumad sommeljeed, kokad, kui toidublogijad.

Tallinna Teeninduskool toetas alkoholivabade kokteilide võistlust, kui head võimalust propageerida tervislikku eluviisi ja anda õpilastele võimalus õppida oma ala meistritelt.

Tallinna Teeninduskool selgitas välja ka oma õpilaste seas parimad kokteilimeistrid.

I koha saavutas Kertu-Liina Mahla, teise koha pälvis sama kooli õpilane Julia Mentjuk ja III koha vääriline oli Markku Lõhmus Tartu Kutsehariduskeskusest.

Foto: Andres Raudjalg

Mihkel Kahn võidukokteil:

FRESHTERDAY

Mattoni Vesi  10 cl

Värske mango 20 gr

Värske piparmünt 1 leht

Värske Basiilik 1 leht

Cido õunamahl 1 cl

Monin Spicy Mango Siirup 0,5 cl

Monin Passioni Püree 0,5 cl

KAUNISTUS: Hõbekuusk, rosmariin, aniis, kaneelipulk, nelk, viski, kivist plaat, klaaspurk.

EBA asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles