Aita korraldada MOOD-PERFORMANCE-TANTS 2015 moeetendust «Taurus»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MOOD-PERFORMANCE-TANTS 2015
MOOD-PERFORMANCE-TANTS 2015 Foto: hooandja.ee

Mood-Performance-Tants (MPT) moeetendust on moehuvilistel võimalus nautida 9. mail, Tartus. Ürituse korraldamise jooksvate kulude katmiseks on võimalus huvilistel korraldajaid Hooandjas abistada.

Hooandja.ee projekt - MOOD-PERFORMANCE-TANTS 2015 moeetendus “Taurus” from Hooandja Ee on Vimeo.

Ürituse algusaastatest kuni tänaseni on olnud etenduse algatajateks Tartu Kõrgemas Kunstikoolis kunstiharidust omandavad noored. Põhisihiks on lavastada igal aastal uues ja põnevas keskkonnas toimuv moeetendus, mis ühendab endas lisaks moele ka mitmeid teisi erinevaid kunstivorme. Tants, muusika ja performance muudavad tavalise catwalk stiilis moeshow ainulaadseks vaatemänguks.

Ürituse üheks eripäraks on liikuv toimumiskoht — uute omanäoliste ruumide avastamine ja tähelepanu juhtimine Tartu linnas peituvale arhitektuursele ilule. Varasematel aastatel on MPT toimunud AHHAA Teaduskeskuses, Tartu Vanas Anatoomikumis ja Tartu Vaksalis. 2015. aasta moeetendus toimub Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis, mis oma uudse arhitektuurse lahendusega loob mitmeid põnevaid lavastuslikke väljakutseid.

Kõik etendusel osalevad disainerid läbisid avaliku kavandite konkursi. Edasipääsenud disainerid valis välja žürii, kuhu kuulusid TKK rektor Vallo Nuust, tekstiilikunstnik Aet Ollisaar, moedisainer Kristina Paju, moedisainer Triinu Pungits, moedisainer Helen Valk-Varavin ja ajakirja Cosmopolitan peatoimetaja Kelly Kipper.

Foto: hooandja.ee

Konkursi läbinud ja etendusele pääsenud kollektsioonid:

Tauri Västrik «How Many Levels Do You Need?»

Eva Liisa Kubinyi «Sudum»

Silvia-Sigrid Sillaots «Retrograde»

Vootele Vaher ja Jaan Škerin «44»

Anni Ansmann ja Jane Ansmann «DERMAtrophy»

Laura Viia «Kentaur»

Kristiina Feldmann «A Lesson In Balance: The Grid»

Birgit Uibo «Orient»

Regle Hüsson «Battlefield»

Kertu Lepasaar ja Katarina Klett «Kilp»

Hooandjate abiga kogutud summa on abiks tehnika rentimisel, etenduse lavastamisel ja ruumide dekoreerimisel. Kingitused saavad tublid hooandjad kätte Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonnast või valiku korral postiga.

Kõigil huvilistel on võimalik oma panus ürituse korraldamisse teha Hooandja leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles