Sõprus tähistab juubelit komöödiafilmide festivaliga ning uksed avab peo puhul ka Eesti oma Hollywood

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Stanley Kubricku filmist "Dr. Strangelove
ehk kuidas ma lõpetasin muretsemise ja õppisin armastama pommi
Kaader Stanley Kubricku filmist "Dr. Strangelove ehk kuidas ma lõpetasin muretsemise ja õppisin armastama pommi Foto: Kaader filmist

22. aprillil tähistab Tallinna esinduskino 60’. sünnipäeva. Tänaseks on Sõpruse kinosaalid viinud mitmeid põlvkondi lummavatesse ja lõbusatesse hetkedesse.

Juubelipidu toimub 22. aprillil kahes saalis. Kinos käiakse ikka mitmekesi, Sõprus ootab sellel pidulikul õhtul külla nii vanu kui uusi sõpru. Üheks õhtuks ja ööks muutub maja maagiliseks kinoks, mis on tulvil filmikunsti ja mõnusat muusikat.

Kell 21.00 avab uksed Eesti oma Hollywood, kus lava vallutavad üks ja ainus Tommy Cash, Haigla Pidu, Mutant ja Rain Tolk. Kinosaalis jookseb piduliku päeva puhul katkematu filmilint.

Juubelit tähistatakse 23. aprillil algava suurejoonelise Komöödiafilmide festivaliga, mis ootab kõiki naeruhimulisi kodanikke kinno, et kollektiivselt naerda.

Tänavuse festivali peamine märksõna on “naer läbi pisarate” ja seda mitmes mõttes. Kui tavapäraselt tuleb head nalja tikutulega taga otsida, siis nüüd saab lõkerdada päevade kaupa ning veenduda, et habe ei vähenda nalja kvaliteeti. Festivali raames linastub seitse suurepärast komöödiat autorikino tipprežžissööridelt. Spontaanselt ja südamest tehtud filmivalik on omal moel moodsa ühiskonna peegelpilt. Linastuvad parimad komöödiad parimatelt režžissööridelt - Stanley Kubrick, Roberto Benigni, Werner Herzog, Luis Buñuel, Chris Morris, Jafar Panahi ja Robert Altman. 

Ekraanile heiastuvad nii äpardunud enesetaputerroristid, dekadentlikud kodanlased, isehakanud maailmavalitsejad kui ka värskelt armunud noorpaarid ja kultuuripagulased. Festivali raames saab näha ka Jafar Panahi parima filmi Kuldkaruga pärjatud tuliuut komöödiat “«Taksojuht»”, mis jõuab kinolevisse 1. maist.

Komöödiafilmide festivali filmid:  

- «ELU ON ILUS», Roberto Benigni

-  «M.A.S.H.», Robert Altman

-  «TAKSOJUHT», Jafar Panahi

-  «NELI LÕVI», Chris Morris

-  «KODANLUSE DISKREETNE VÕLU», Luis Buñuel 

-  «STROSZEK», Werner Herzog

-  «KUIDAS MA LÕPETASIN MURETSEMISE JA ÕPPISIN ARMASTAMA POMMI», Stanley Kubrick

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles