Joogivesi säilib veeklaasis ööpäeva ilma, et sellesse tekiks kahjulikke mikroobe, kuid kohvitassiga võib hoopis teine lugu olla.
Kohvitass võib olla bakteripesa
Ohtlikud bakterid levivad vees ja soojas, kuid jahe vesi ei ole mikroobide kiirele paljuemisele sobiv keskkond, edastab Helsingin Sanomat.
«Paari päevaga ei juhtu joogiveega midagi, kuid pikema aja jooksul küll. Kohvitassis aga võivad üsna kiiresti kahjulikud bakterid vohama hakata, kuna seal on tavaliselt lisaks kohvile ka koor või piim ja suhkur,» selgitasid eksperdid.
Nii veeklaasile kui kohvitassile tekib lõpuks libe kiht, mis on viide mikroobidele.
Kui kohvi juuakse pidevalt pesemata tassist, siis sinna võib koguneda suur hulk mikroobe, mis toovad suure tõenäosusega kaasa toidumürgituse.
«Juba väike kogus piima on mikroobide vohamiseks piisav. Selle tõttu tasuks kohvitass alati korralikult puhtaks pesta,» lisati.
Tavaliselt kodus pestakse tasse korralikult, kuid tööl võib tass kohviga jääda nädalavahetuseks seisma ning selles hakkab «elu kihama».
Mikroobid aga pidavat «eelistama» kõige enam kohviautomaatide kohvi, kus on suures koguse piima ja suhkrut.