Kohvitass võib olla bakteripesa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv
Kohv Foto: Vida Press

Joogivesi säilib veeklaasis ööpäeva ilma, et sellesse tekiks kahjulikke mikroobe, kuid kohvitassiga võib hoopis teine lugu olla.

Ohtlikud bakterid levivad vees ja soojas, kuid jahe vesi ei ole mikroobide kiirele paljuemisele sobiv keskkond, edastab Helsingin Sanomat.

«Paari päevaga ei juhtu joogiveega midagi, kuid pikema aja jooksul küll. Kohvitassis aga võivad üsna kiiresti kahjulikud bakterid vohama hakata, kuna seal on tavaliselt lisaks kohvile ka koor või piim ja suhkur,» selgitasid eksperdid.

Nii veeklaasile kui kohvitassile tekib lõpuks libe kiht, mis on viide mikroobidele.

Kui kohvi juuakse pidevalt pesemata tassist, siis sinna võib koguneda suur hulk mikroobe, mis toovad suure tõenäosusega kaasa toidumürgituse.

«Juba väike kogus piima on mikroobide vohamiseks piisav. Selle tõttu tasuks kohvitass alati korralikult  puhtaks pesta,» lisati.

Tavaliselt kodus pestakse tasse korralikult, kuid tööl võib tass kohviga jääda nädalavahetuseks seisma ning selles hakkab «elu kihama».

Mikroobid aga pidavat «eelistama» kõige enam kohviautomaatide kohvi, kus on suures koguse piima ja suhkrut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles