Uuring: naised on valmis minema ajas tagasi, et Hitler «tappa»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler 1923. aastal
Adolf Hitler 1923. aastal Foto: SCANPIX

USA ja Saksa teadlased tegid teadusanalüüsi küsides 6100 inimeselt moraaliga seotud küsimusi.

Üks küsimustest oli, kas nad tahaksid minna ajas tagasi ning «tappa» noore Adolf Hitleri, edastab metro.co.uk.

Küsimusele vastanud mehed ja naised said aru, millised oleks Hitleri tapmise tagajärjed ning kuidas see oleks võinud ajalugu muuta.

Uuring näitas, et naised olid meestega võrreldes rohkem valmis ajas tagasi minema ja Hitleri «tapma».

«Naisi mõjutasid emotsionaalselt rohkem Hitleri poolt korda saadetud õudused. Meeste puhul oli emotsionaalne reageering väiksem,» selgitas sotsiaaluurija Rebecca Friesdorft.

Kölni ülikooli teadlased Friesdorft ja Paul Conway koostöös USA Texase ülikooli teadlase Bertram Gawronskiga tahtsid teada, kas meeste ja naist suhtumine moraalidilemmadesse on erinevad.

Küsitluses siiski ei võetud arvesse aspekte, kas sotsiaalnatsionalism oli Saksamaal juba Hitleri noorusajal kanda kinnitanud ning kas Hitleri tapmine oleks takistanud natsismi levikut.

Wikipedia: Adolf Hitler (20. aprill 1889 Braunau Inni ääres, Austria-Ungari – 30. aprill 1945 Berliin, Kolmas Reich) oli Austriast pärit Saksamaa poliitik ja Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei (NSDAP) juht (1921–1945). Aastatel 1934–1945 oli ta Saksamaa diktaator, kandes tiitlit Saksamaa kantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles