Galerii: Pärnu Restoranide Nädala lõpetas pidulik galaõhtusöök

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pidulik galaõhtusöök toimus laupäeval, 11. aprillil kümne Pärnu restorani peakoka ühise ettevõtmisena. Kuuekäigulise õhtusöögi eelroaks oli hõrk talleliha ja pearoaks kohalikest vetest püütud kala, mis kohapeal ahjus suitsutatud sai ja uhkes kadakases rüüs külalistele serveeriti.

Foto: Pärnu Restoranide Nädal

Õhtusöögi valmistasid kümne Pärnu restorani peakokad Tanel Minski (Embecke), Mart Kukk (Villa Wesset), Merike Kotsulim (Lime Lounge), Marko Lumera (Villa Ammende), Pekka-Paavo Kesküla (Rannahotell), Vladimir Upeniek (Piparmünt), Jaanus Krass (Kalamajakas), Rauno Kõrgekivi (Tervise Paradiis), Lauri Erm (Strand), Bruno Mitt (Café Grand).

Foto: Pärnu Restoranide Nädal

Maitsed sobitas kokku Eesti Peakokkade Ühenduse president ja Estonia Spa peakokk Rudolf Visnapuu. Sobivad joogid valis toitude juurde Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhatuse liige ja Tervise Paradiisi toitlustusjuht Aivar Vipper.

Foto: Pärnu Restoranide Nädal

Galaõhtusöögi menüü:

Tervituseks õrnsoola vimmafilee, küülikuliha-metspähkli trühvel, veisefilee, kukeseene-naeri quiche

Freixenet Cordon Negro Brut Cava  Hispaania

~

Kergelt suitsutatud talle sisefilee, sibulakreem, vinnutatud tomat, petersellimajonees

Cono Sur Reserva Especial Riesling 2013, Bio-Bio, Tšiili

~

Järveotsa vuti filee, confit, süda, pate,

tammekoore-kartulipüree, spargel, peet, suvikõrvits, porgand, paradiisiõun, Põltsamaa Tõmmu

Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 2013, Casablanca, Tšiili

~

Vaheapalaks röstitud peet, peedimahl, kitsejuust, balsamico

~

Matsiranna kadakane läänemere lestafilee, loorberi-juurselleri kreem, kirjud porgandid, suitsukiisa bisque

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2012, Casablanca, Tšiili

~

Astelpaju, õhuline kamaküpsis, Vana Tallinna kaaviar

Disznokö,Tokaji Late Harvest Furmint 2012, Ungari

~

Piparmündi-kookose ja mandli-maasika šokolaadi trühvlid

Martell Cordon Bleu

Kohv Paulig

~

Galaõhtusööki toetasid Freixenet, Cono Sur, Martell Gordon Blue ja Paulig.

Foto: Pärnu Restoranide Nädal

Pärnu esimene restoranide nädal toimus 4.-12. aprillil 2015, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks sooviti elavdada kohalike elanike restoranide külastusi, et nautida head toitu ja sõprade seltskonda. Osalevad restoranid pakkusid kampaanianädalal kahekäigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles