Maailma BMX-ratturite ja rulaparemik võistleb sel nädalavahetusel Simple Sessionil

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba halli kerkib Simple Session 15 võistluspark.
Tondiraba halli kerkib Simple Session 15 võistluspark. Foto: Simple Session

Sel laupäeval ja pühapäeval, 18.-19. aprillil toimub Tondiraba jäähallis Euroopa üks suurimaid ning maailmakuulus BMX- ja rulavõistlus Simple Session. Tänavu juba 15. sünnipäeva tähistav võistlus on kasvanud üheks kõige jälgitumaks ning rahvusvahelisemaks action-spordi sündmuseks maailmas, kus osaleb 180 võistlejat 30 riigist.

Võistlustele eelneb kaks treeningpäeva (16. ja 17. aprillil). Võistlused toimuvad laupäeval ja pühapäeval, 18. ja 19. aprillil: esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid.

Finaalidest teeb eksklusiivselt suurejoonelise ja põneva kommenteeritud teleülekande RedBull.tv.

Teiste seas saabuvad Tallinna võistlema sellised BMXi maailmanimed nagu Simple Sessioni neljakordne võitja Drew Bezanson (CAN), Kevin Peraza (MEX), Gary Young (USA) ning esmakordselt ka üks naisrattur, Camila Harambour T?iilist, kes on Simple Sessionil 2012. ja 2013. aastal toimunud tüdrukute trikirattavõistluse Sister Session võitja.

Rulasõidus lähevad enam kui 70 sõitja seas platsile ka eelmise aasta võitja Greg Lutzka (USA), eelmise aasta parima triki meister Max Kruglov (RUS), prantsuse imelaps Aurelien Giraud, Simple Session 2010 võitja Adrien Bulard (FRA), Nassim Guammaz (NED) jpt uued ja andekad ning juba nimekad ja end suurvõistlustel tõestanud rulatajad.

Eestit esindavad võistlusel end Tallinna, Tartu ja Pärnu kvalifikatsioonvõistlustel tõestanud kohalikud sõitjad. BMX-ratastel lähevad maailma tippudega vastamisi Taavi Tarmas, Talis Viirpalu, Arto Arukuusk, Andres Lainevool, Joosep Nilk, Rain Randväli, Rasmus Paimre ja Erik Orgo. Rulasõidus võistlevad Kristjan Prik, Rain Lindemann, Nils-Eerik Vesberg, Tim Prozorov, Raul Urberg, Jarmo Kangro, Romario Siimer, Aleksandr Tubin, Toomas Seppänen ja Kristo Õismets.

Juba kahe kuu pärast jõuavad Simple Session 15 võistlused Red Bull Signature Series ekstreemspordisaadete sarjas USA juhtiva telekanali NBC Sports eetrisse, mis levib 78 miljonis kodus üle riigi. Tunnipikkune on ekraanil 14. juunil ning on pühendatud täielikult Simple Sessionile, tutvustades võistluste taustal muuhulgas ka Eestit.

Võistlejate nimekirjad, ajakava ning võistlusreeglid leiate Simple Session 15 kodulehelt.

Simple Session 15 Year Anniversary BMX Teaser Trailer from Simple Session on Vimeo.

Simple Session 15 Year Anniversary Skate Teaser Trailer from Simple Session on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles