Britid ei taha kuningaks Charlesi, vaid Williamit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William, hertsoginna Camilla, hertsoginna Catherine, prints Charles
Prints William, hertsoginna Camilla, hertsoginna Catherine, prints Charles Foto: SCANPIX

Uuest küsitlusest selgus, et britid eelistavad tulevase kuningana näha prints Williamit, mitte tema isa Charlesi.

Reedel avaldatud küsituse tulemustest selgus, et 58 protsenti vastanutest näeks parema meelega valitseja rollis 32-aastast Williamit, kirjutas The Daily Mirror.

Tervelt 65 protsenti 18-34 aasta vanustest inimestest arvavad, et 66-aastane Charles võiks troonist lahti öelda ja koha Williamile kinkida.

Charlesile tõi lõppev nädal ka rõõmsamaid uudiseid - ta tähistas abikaasa Camillaga oma kümnendat pulma-aastapäeva. Britid on nende kunagise kõmulise suhte viimaks omaks võtnud.

Prints Charles, hertsoginna Camilla ja nende perekonnad pulmapäeval 2005. aasta 9. aprillil
Prints Charles, hertsoginna Camilla ja nende perekonnad pulmapäeval 2005. aasta 9. aprillil Foto: Hugo Burnand/Clarence House

Rahva arvamusest hoolimata on väga ebatõenäoline, et Charles troonist lahti ütleb. 1936. aastal põhjustas kriisi see, kui Edward VIII otsustas troonist loobuda.

Kuninganna Elizabeth II ei plaani aga ilmselgelt kõrvale astuda. Temast saab septembris kõige pikemalt valitsenud monarh, kui ta seljatab kuninganna Victoria rekordi 63 aastat ja 216 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles