Video: kas tõesti 300 miljoni aasta vanune kruvi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iidse merelooma fossiil või tõend tulnukate kohta - «kruvi»?
Iidse merelooma fossiil või tõend tulnukate kohta - «kruvi»? Foto: ancient-code.com

Venemaalt Moskva lähedalt Kalugast leti objekt, mis esmapilgul oleks nagu kivikamakas, mille sees on kruvi.

Ufo entusiastide sõnul on see tõend, kunagi külastasid Maad kõrgelt arenenud tulnukad, kuid teadlased on veendunud, et see on kivistunud eelajalooline mereloom, kirjutab Daily Mail.

Analüüs näitas, et tegemist on objektiga, mille vanus on 300 miljonit aastat.

Teadlased avastasid «kruviga» kivi 1990. aastatel otside asteroidi kukkumise jälgi.

Paranormaalseid nähtusi uurinva grupi Kosmopoisk arvates on lisaks nähtavale kahesentimeetrisele «kruvile» selles objektis peidetuna veel üks kruvi.

Nimetatud grupp samas ei paljastanud, mis materjalist «kruvi» on ning millised on ta omadused.

«Kruvist» fotosid näinud teadlaste arvates võib tegemist olla fossiliseerunud eelajaloolise merelooma krinoidiga.  

Umbes 600 krinoidiliiki on nüüdseks välja surnud, kuid seda liiki mereloomi leidub ka tänapäeva meredes ja ookeanides. Lisaks kruvikujulisele kehale on neil ka viis jäset, mille abil saaki haarata ning peidetud suu.

Arvatakse, et esimesed krinoidid tekkisid ordoviitsiumis 488 miljonit aastat tagasi ning enamik neist suri välja 444 miljonit aastat tagasi, mil toimus liikide massiline väljasuremine.

Ufoloogide arvates ei saa leid olla siiski kunagine mereloom, vaid see viitab hoopis tehnoloogiale, mille tulnukad tõid endaga koos Maale miljoneid aastaid tagasi.

Krinoidid on andnud inspiratsiooni ka Hollywoodi filmitegijatele. Üks neist filmidest on 1979. aastal valminud kassahitt «The Alien».

Režissöör Ridley Scott palus Šveitsi sürrealisti Hans Rudolf Gigerit teha visandid, millised võivad kosmilised tulnukad ja elukad välja näha. Giger lõi 300 miljoni aasta vanuse krinoidifossiili eeskujul koletise, kes ronis tegelase rinna seest välja.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles