Mis juhtub kui meestele panna korsett selga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsett
Korsett Foto: Vida Press

Väljaanne Cosmopolitan palus grupil meestel, kelle seas oli nii ajakirja meestöötajaid kui New Yorgis tegutsevaid koomikuid, panna selga korsett ja rääkida, mida nad tunnevad.

Tegemist oli 79 dollarit maksva korsetiga, mille kandmist on propageerinud näiteks Kim Kardashian kui mitmed Hollywoodi staarid.

Üks meestest, kes korsetti katsetas, oli Derreck Heritage.

«Tegemist on keskaegse piinamisviisiga, mille abil on kerge roideid murda,» arvas Heritage.

Osa korsetti kandnud mehi kaebasid selle üle, et neil ei jätkunud õhku hingamiseks. Osadel meestel aga tekkisid vereringe häired ning nad ei tundnud oma jalgu ja käsi.  

Cosmpolitani toimetaja Frank Kobolo küsis igaks juhuks nuga kui peaks tekkima terviseprobleem, mis nõuab korseti kiiret eemaldamist.

Koomik Miguel Dalmeau oli üks neid, kes tundis organite kokkusurumist kui vereringe häireid.

Korsetiga mehed said end vaadata peegli ees ja öelda, mis tunne on näha välja peenikese pihaga nagu naised.

«Tundus nagu mu naba oleks vastu selgroogu. Mu rind nägi samas kummaliselt suur välja,» lausus koomik Miguel Dalmau.

Korsetti kandnud meeste arvates võtab üsna palju aega enne kui keha selle «piinariistaga» harjub. Nad soovitasid naistel austada oma keha sellisena nagu see on, mitte aga piinata end korsetiga.

Kuigi varsematel sajanditel oli korsett naiste rõivastuse kohustuslik osa, hakkas see rõivaese kaduma 19. sajandil koos naisõiguslaste liikumise esilekerkimisega.

«Meditsiinilisest vaatevinklist ei anna korsett mitte mingit kasu ning ei tee pihta jäädavalt peenemaks.  Tegemist on väga ebamugava esemega, mis takistab normaalselt liikumist ning võib kaasa tuua ka roiete ja siseorganite kahjustusi,» teatasid arstid.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles