Katoliku kirikut raputavad homoorgiad ja mõrvaskandaalid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Preester
Preester Foto: Vida Press

Põhja-Itaalias tegutsevat katoliku kiriku preestrit kahtlustatakse homoorgiatel osalemises, Lõuna-Itaalia preestrit aga oma koguduseliikme mõrvas.

Neid kahte juhtumit seostatakse samas Vatikaniga, kus käivitati preestrite tegevuse kohta uuring, edastab The Independent.

Uurimine näitas, et homoorgiatel osalenud preester otsis internetist ka uusi homokaaslasi, kellega seksida.

Itaalia politsei uurib kas Kongo Demokraatlikust Vabariigist pärit preester Gratien Alabi on süüdi mõrvas. Vanast mäestikukabelist leiti naiseluid, mis arvatakse kuuluvat möödunud aastal Toscanas Arezzos kadunud 50-aastasele Guerrina Piscagliale, kellega Alabil olevat väidetavalt olnud suhe.

Alabi on eitanud sekssuhet selle naisega.

Põhja-Itaalias uurivad katoliku kiriku võimud ühe 50-aastase preestri seiklusi sotsiaalmeedias. Rovigiost pärit 32-aastase itaallase sõnul tutvus ta Facebookis preestriga, kes teatas, et on homo ning otsib homosõpru.

Preeter olevat paljastanud, et tal on olnud sekssuhteid Vatikani Šveitsi kaardiväkke kuuluvate meestega. Internetist aga otsivat ta uusi seksisõpru.

Vatikani käsul eemaldas  Puglia peapiiskop Taranto Filipo homosõpru otsinud preestri ametist ning alustati uurimist. Rovigio mees edastas katoliku kiriku uurijatele preestriga peetud kõnelused ja kirjutised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles