Andreas Lubitz pani kapteni kohvisse diureetikumi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi lennuk
Germanwingsi lennuk Foto: SCANPIX

Saksa väljaanded kirjutavad, et Germanwingsi õnnetuslennuki kaaspiloot Andreas Lubitz võis panna kapten Patrick Sondheimeri kohvisse diureetikumi, mille tõttu kapten pidi sagedamini tualetti külastama.

Prantsuse ja Saksa lennuõnnetuse uurijate sõnul näitas musta kasti salvestis, et kaaspiloot Lubitz lendas 24. märtsil Airbus A320 meelega Prantsuse Alpides vastu mäge, edastab news.com.au.

Saksamaa politsei konfiskeeris Lubitzi kodust mitmeid asju, kaasa arvatud ta sülearvuti, kus väidetavalt oli informatsiooni, mis viitas, et ta võib tahta tekitada lennuõnnetuse.

Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi teel olnud lennuki kapten olevat vajanud WC külastamist juba 30 minutit pärast õhkutõusmist. 27-aastane Lubitz ei lasknud 36-aastast kaptenit enam kokpitti tagasi.

Uriini eritumist suurendava aine tõttu võis Sondheimeril tekkida vajadus WCsse minna.

Sondheimer oli sel õnnetuslennul vaid selle tõttu, et ta esitas ülemustele palve teha vaid lühemaid reise, et ta saaks rohkem oma perekonnaga koos olla. Hukkunud kapteni peres kasvab kuueaastane tütar ja kolmeaastane poeg.

Uurijate sõnul püüdis kapten kokpiti ust kirvega maha lüüa, kuid see ei õnnestunud. Samuti olevat ta Lubitzile karjunud, et «jumala pärast, ava uks».

Uurimise käigus ilmnes, et Lubitzil oli varem diagnoositud depressioon, mille tõttu ta 2009. aastal mõneks ajaks piloodiõpingud katkestas.

Mehe tööandjate sõnul tegi Lubitz kõik vajalikud eksamid ja testid korralikult ning oli piloodiks sobiv.

Pärast Germanwingsi õnnetust teatasid pilootide tervist kontrollivad arstid, et tervisekontrolli tuleb tõhustada ning sagedamini teha.

Saksamaa prokuröride sõnul oli Lubitzil diagnoositud depressioon ning ta sai ka sellekohast ravi. Õnnetuspäeval ei oleks ta pidanud lendama, kuna oli haiguslehel, kuid tööandja ei teadnud seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles