Viieaastase poja soolaga mürgitanud ema saadeti 20 aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA New Yorgi osariigis White Plainsis määras kohus 20 aasta pikkuse vangistuse naisele, kes mürgitas soolaga oma viieaastase poja.

27-aastane Lacey Spears tappis oma poja 2014. aasta jaanuaris, viies lapse makku toitmissondi abil suure koguse soolalahust, edastab ABC News.

Tegemist oli mitmete «haiguste» käes kannatanud lapsega, keda toideti aeg-ajalt toitumissondiga. Ema andis pojale suure koguse soola siis, kui laps oli juba suremas.

Prokurör nõudis Spearsile vähemalt 25 aasta pikkust karistust, kuid kohus langetas otsuse saata naine 20 aastaks trellide taha.

Psühhiaatriline uuring näitas, et emal tekkis ajutine Münchhauseni sündroom. Selle sündroomi all kannatajad teesklevad haigusi ja võivad end vigastada eesmärgiga saada tähelepanu ja hoolitsust. Sündroomi süvenedes võidakse hakata kahjustama ka teisi, et tõmmata endale tähelepanu.  

Spears sai last haigeks tehes tähelepanu, mida ta arvas muidu mitte saavat.

Varem blogijana tuntud naine kirjutas lapse tervislikust seisundist nii oma blogis kui Facebookis. Ema teatel oli ta laps ainuüksi esimesel eluaastal 23 korda haiglas ravil.

«Oma lühikese elu jooksul pidi see laps pidevalt kannatama, saama mõttetut ravi ja talle tehti operatsioone, mida ta tegelikult ei vajanud. Ta ema sõna otseses mõttes tappis ta last haigeks kuulutades,» teatas prokurör Janet DiFiore.

Ema eitas kohtus, et ta on oma poja tapnud. Naise kaitsjad teatasid, et Spearsil ei oldud varem diagnoositud psüühilist häiret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles