Skandaal Igor Mangi ennustuse ümber: surma ennustamine ja hirmutamine on eetiline?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres peetakse täna ja homme traditsioonilisi künnimeistrivõistlusi. Selle raames toimus teist aastat ka VIP-võistlus, millest võtsid tänavu osa Ivari Padar, Ülle Lichtfeldt, Baruto ehk Kaido Höövelson, Heiki Raadik, Ott Kiivikas, Jüri Muttika ning Igor Mang.
Olustveres peetakse täna ja homme traditsioonilisi künnimeistrivõistlusi. Selle raames toimus teist aastat ka VIP-võistlus, millest võtsid tänavu osa Ivari Padar, Ülle Lichtfeldt, Baruto ehk Kaido Höövelson, Heiki Raadik, Ott Kiivikas, Jüri Muttika ning Igor Mang. Foto: Elmo Riig

Kuulsa tähetarga Igor Mangi horoskoop, kus otsesõnu kuulutati, et Neitsi tähtkujust inimest tabab aprillis lähedase kaotus, ärritas tugevalt Maalehe lugejat Katrin Pautsi, kes asjast oma blogis kirjutab.

Katrin on ise mitme lähedasega hüvasti jätnud, hoolimata sellest, et ennustustesse ei usu, arutleb ta, kas inimestesse kabuhirmu külvata on okei.

«Kirjutasin, millise reaktsiooni tekitas Mangi horoskoop isegi minus, kes ma pole horoskoopide, esoteerika ega paranormaalsuse usku. See reaktsioon ei ole paraku kontrollitav. Ma olen matnud mitu lähedast, mul on eakas ema ja ajukasvajaga võitlev vend. Ärevus ja hirm on olnud mu igapäevased saatjad. Rahulikumal ajal, tõsi, suudan selle välja lülitada. Aga mu kainest mõistusest pole abi, kui mingi Mang kukub mulle häda kaela sajatama.

Hoolimata sellest, et ta seda ennutust ei usu, on tuju rikutud, õudusunenäod kindlustatud.

«Mis veel rääkida sellest, kes usub? Kas inimestesse terveks kuuks kabuhirmu külvata on tõesti okei? Paljudel Neitsi tähtkujust inimestel on raskelt haigeid lähedasi, kalleid eakaid inimesi. Nad on niigi hirmul,» arutleb naine oma blogis.

Katrini sõnul on ennustamine jõuline värk ning selle jõud ei peitugi üleloomulikkuses, vaid selles, et inimsõnal ja -mõttel on vägi.

Staarastroloog Igor Mang aga kommenteeris Õhtulehele, et ilmajaam peab ikka ütlema, et on äikesevõimalus ja et mitte igal pool, vaid kusagil Lõuna-Eesti kandis.

Kallid Elu24 lugejad, mida arvate teie, kas surma ennustamine on eetiline või ei tohiks seda teemat pigem puudutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles