Mõnus! Läti psühhedeelse indie-roki kroonijuveel Pyro Trees esineb reedel Tallinnas

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti psühhedeelse indie-roki kroonijuveel Pyro Trees
Läti psühhedeelse indie-roki kroonijuveel Pyro Trees Foto: Promopilt

Läti psühhedeelse indie-roki lipulaev Pyro Trees esitleb sel reedel klubis Kivi Paber Käärid värsket albumit «Pyro Trees EP».

Pyro Treesi lõid 2011. aastal vennad, kitarrist ja laulja Rudolfs ja trummar Peteris, üsna pea ühinesid nendega Didziz kitarril ja Matiss basskitarril. Laiema tuntuse pälvisid nad 2012. aastal pärast alternatiivraadio konkursi võitmist. Võidetud auhind, plaadi salvestamine, ootas enda aega pikalt ning tänavu veebruaris jõudis kauaoodatud album lõpuks digitaalsel kujul fännideni.

Foto: promo

«Ootasime, et aeg oleks küps – lasime vahepeal välja mitu singlit, et end publikule ja raadiokuulajatele tutvustada,» kommenteerib trummar Peteris Ozols, miks album juba 2012. aastal ilmavalgust ei näinud. «Pärast kaht festivalisuve tunamullu ja eelmisel aastal, tundsime, et nüüd on see hetk. Läksime poistega suve lõpus metsade vahele, mereäärsesse suvilasse ning alustasime salvestusprotsessiga. Viimane lihv sai lugudele antud selle aasta alguses.»

«Pyro Trees EP-lt» leiab 5 lugu, mille salvestusprotsessis lõi ühtekokku kaasa üheksa muusikut – bänd, taustavokalistid ning puhkpillisektsioon. Kuigi Pyro Treesi muusikat on kirjeldatud kui indie-rokki, leiab bändi loomingust palju psühhedeelseid käike, blues’i ja folgi instrumentatsiooni ning disco ja synth-pop’i elemente.

Ansambel on mänginud kõikidel suurimatel Läti festaritel, sealhulgas Positivuse ja SummerSoundi lavalaudadel ning tuuritanud The Baltic Scene Tour’i raames ka Eestis ja Leedus.

Kivi Paber Käärid avab publikule uksed 23:00. Enne ja pärast Pyro Treesi kontserti astuvad plaadimasinate taha kolm stiilipuhast jokkerit aastatest 1960 – 1990: DJd Liisi VoolaidKersten Kõrge ja Robert Linna.

Kontserdipileteid hinnaga 5/6 eurot saab soetada kohapealt enne sündmuse algust. Lisainfo leiab Pyro Treesi Facebooki lehelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles