Uus maailma vanim inimene avaldas oma pika ea üllatava saladuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michiganist pärit Jerlaen Talley tähistas 115. sünnipäeva 2014. aasta 23. mail
Michiganist pärit Jerlaen Talley tähistas 115. sünnipäeva 2014. aasta 23. mail Foto: SCANPIX

Michiganist pärit 115-aastane Jerlaen Talley sai maailma vanima inimese tiitli pärast seda, kui kaks vanimat inimest mõnepäevase vahega surid.

Endine rekordiomanik Misao Okawa suri eelmisel kolmapäeval Jaapanis ning ameeriklanna Gertrude Weaver lahkus taevastele radadele sel esmaspäeval. Okawa oli 117- ja Waver 116-aastane.

Talley tähistab 23. mail 116. sünnipäeva. «Ma tunnen end hästi,» ütles naine esmaspäeval ajakirjale Time. «Ma ei tunne end haiglasena.»

77-aastase tütre Thelma Holloway sõnul on Talley üldiselt hea tervise juures ja jätkuvalt «öökull», kes armastab keskööni üleval olla. «Ta on vähem liikvel kui varem, kuid ta ei kurda valude üle ja kõnnib majas ringi. Ta peamiselt magab ja sööb,» ütles Holloway.

Talley on alati öelnud, et tema pika ea saladuseks on kaks asja. Esiteks põhimõte «ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks» ning teiseks - sealiha rohke söömine.

Talley on aastate jooksul tegelenud kleitide õmblemise, lapitekkide tegemise, kasiinos mängimise ja bowlinguga.

Nõuanne, mida teha, et elada pikalt ja hästi, on üllatav. «See kõik tuleb kõrgemalt. See on parim nõu, mida anda oskan,» ütles naine. «Selle üle pole kontrolli ei sinul ega minul.»

Jerlaen Talley oma 115. sünnipäeval mullu mais
Jerlaen Talley oma 115. sünnipäeval mullu mais Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles