Täna «Radaris»: mida toidulisandid tegelikult sisaldavad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 tutvustab Kanal 2 nädalamagasinis «Radar» meditsiinidoktor Margus Annuk ootamatut statistikat: neljast toidulisandist kolm võivad sisaldada keelatud aineid. «Radar» sukeldus Eesti toidulisandite turule, et selgitada välja, mida innukatele jõusaalikülastajatele tegelikult pakutakse.

«Radari» loos astuvad üles tuntud kulturistid Ott Kiivikas ja Marek Kalmus, kes mõlemad on seotud toidulisandite turustamise ja müügiga. Nende nägudega reklaamitavaid pulbreid müüakse paljudes spordiklubides. Mõlemad lükkavad ümber, et nende tooteid võiksid sisaldada kahtlaseid aineid.  

Niisamuti müüakse toidulisandeid supermarketites. Hoopis kontrollimatuks läheb olukord aga e-poodides. «Radar» ostis katsetamiseks turult erinevaid toidulisandeid ja viis need seejärel analüüsimiseks Eesti suurima dopingueksperdi Kristjan Porti juurde.

Tulemused selguvad kell 20:30 Kanal 2 saates «Radar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles