Tallinn Music Weeki publiku lemmikartist on Leedu indiroki bänd BA

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BA.
BA. Foto: Tallinn Music Week

EMT ja Tallinn Music Weeki (TMW) ühiselt korraldatud publikulemmiku valimisel sai enim toetushääli Leedu indiroki bänd BA. Võitjale annab EMT auhinnaks 1000-eurose auhinnatšeki muusikalise karjääri edendamiseks.

Leedukeelset meloodilist alternatiivrokki viljelev duo BA. esines Tallinn Music Weeki raames kaks korda – Erinevate Tubade Klubis Tallinn Calling festivalilaval ning kohvikus Must Puudel toimunud tasuta Linnalava kontserdil. Vaid paariaastase tegevusaja jooksul on bändil kujunenud tugev ja pühendunud fännkond ning üle 10 000 jälgija Facebooki lehel.

BA.
BA. Foto: Andre Visnapuu

Bändi liider Benas Aleksandravičius soovib kõigepealt tänada TMW korraldajaid esinemisvõimaluse eest: «BA. oli üks väheseid Leedu bände, kes sai festivalile esinemiskutse ja see teeb meile au.»

EMT publiku lemmiku tiitel tuli noormeestele üllatusena.

«Uskumatu, et enam kui 200 bändi seast just meie võitjaks tulime. Selle eest oleme tänu võlgu oma fännidele nii Leedus kui kogu maailmas. Nende toetus inspireerib meid looma, ja loovus, nagu ütles TMW peakorraldaja Helen Sildna, on «eduka majanduse mootor.» Publikulemmiku auhind aitab BA. loomingulisi plaane ellu viia,» lubab Benas.

BA.
BA. Foto: Andre Visnapuu

Ka trummar Jonas Butvydas rõõmustab festivalikogemuse ja publiku soosiku staatuse üle: «BA.-l läks TMW-il väga hästi – tegime kaks kontserti ja olime üks kümnest bändist, kelle lugu hinnati «Check My Demo» paneelil. Nüüd saime üllatuslikult ka publiku lemmikuks.»

EMT ja TMW publikulemmiku poolt sai hääletada nii Tallinn Music Weeki kodulehel kui EMT Live äpis alates festivali esimesest päevast, 26. märtsist kuni 31. märtsini. Valida sai 206 festivalil esinenud kohaliku ja välismaise artisti hulgast. Muljetavaldava poolehoiu osaliseks sai ka Soome alternatiivroki kooslus Domovoyd, kellele järgnesid EMT «Tee oma pidu» staarist hiphop-grupp 5LOOPS, pärimuskütte punt Trad. Attack!, funkbänd Lexsoul Dancemachine ja rokikombo Super Hot Cosmos Blues Band.

BA.
BA. Foto: Andre Visnapuu

Kõigi publikuhääletuses osalenute vahel loositi välja Bluetooth kõlar Marshall Stanmore, mille omanikuks sai Lauri Toomiste.

Möödunud aasta festivali raames pärjati publiku lemmikuks räppar Metsakutsu.

Metsakutsu
Metsakutsu Foto: Erlend Štaub

Leedu indiroki duo BA. moodustavad vokalist ja loomemootor Benas Aleksandravičius, kelle initsiaalidest tuleneb ka bändi nimi, ning trummar Jonas Butvydas. Leedukeelset meloodilist  alternatiivrokki elektrooniliste helidega kombineeriv noor kooslus jõudis oma kodumaal laiema avalikkuse huviorbiiti 2013. aastal loo «Tai ne zmogus» («See pole mees») videoga, mille vaadatavus Youtube’is ületas nii mõnegi kohaliku popstaari klipi menu. 2014. aastal üllitati vinüül-EP «Pasikeist» («Muutus») ning võideti kohalik muusikavideote konkurss Klipvid. Tänavu veebruaris nägi ilmavalgust ba. debüütalbum «Rasti / Pasiklysti». Ühtaegu kõmulise ning salapärase tandemi ninamehe Benase tegevuste hulka kuulub ka Leedu edumeelseima  raadiojaama LRT Opus iganädalase indimuusika saate «Red Rose Radio» juhtimine.

Foto: Tallinn Music Week

26.-29. märtsil seitsmendat korda toimunud Põhja- ja Baltimaade suurimal uue muusika ja linnakultuurifestivalil Tallinn Music Week esines 206 artisti 24 050 muusikasõbrale. Festivali kontserdid toimusid üle linna kokku 36 laval – klubides, kontserdisaalides ja ootamatutes paikades asuvatel linnalavadel üle Tallinna. EMT on üks festivali peatoetajatest.

Kaheksas Tallinn Music Week toimub 2016. aasta kevadel 28. märtsist 3. aprillini. Artistide esinemistaotluste vastuvõtt algab septembris.

Tallinn Music Week 2015 numbrites:

206 esinejat 26 riigist

121 neist Eestist

24 050 festivalikülastajat

853 konverentsidelegaati, kellest 309 Eestist

544 välisdelegaati

180 välisajakirjanikku

142 829 unikaalset veebilehe külastust 139 riigist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles