Elu24 video! De-Phazz: hetke märksõnaks on «crossover»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 6. aprillil astub Tallinnas klubis Factory üles saksa jazz-lounge bänd De-Phazz oma tuuri «Private» raames. Elu24 käis uurimas, kuidas bändiliikmed Pat Appleton ja Pit Baumgartner ennast enne esinemist tunnevad.

De-Phazz pole Eestis esimest korda, kuigi viimati astuti Eestis üles 2007. aastal. Bändiliikmed meenutavad helgete sõnadega nii Tallinna vanalinna kui Depeche Mode'i baari.

Nii Appletoni kui Baumgartneri arvates on jazz-muusika siiani populaarne. De-Phazzi populaarsusele aitab kindlasti ka kaasa see, et nad ei tee klassikalist jazzi, vaid ühendavad enda muusikas nii popp- kui elektroonilise muusika elemente.

Aastate jooksul on bändi kõlapilt muutunud, kuna katsetada tahetakse erinevate kõladega. Bändi nimi De-Phazz on tuletatud sõnadest «destination: future jazz» (Sihtpunkt: tuleviku jazz -toim.), mis iseloomustab bändi suhtumist muusikasse. «Tee mida tahad, teistesse stiilidesse üleminek on hetkel populaarne,» ütleb Pit Baumgartner. Lisaks nõustuvad mõlemad bändiliikmed, et muusikaga tuleb olla paindlik.

Täna õhtusel kontserdil saab kuulda nii De-Phazzi uusi laule, kui ka vana klassikat. «Enamus kontserdist peaks inimestele meelde tuletama aega, mil nad said rahulikult üritustel kokteile rüübata ning ei pidanud lapsehoidja pärast muretsema,» arvab Pat Appleton. Kindlasti on huvitav kuulda ka bändi vanemaid laule teises võtmes, kuna De-Phazzi kõlapilt on aastate jooksul edasi arenenud.

De-Phazz astub täna üles klubis Factory kell 20. Piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides.

Lisainfot õhtuse ürituse kohta võite leida Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles