Superstaarisaatest langes esimesena välja Anelle Tamm

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsib superstaari» esimeses finaalsaates said televaatajatelt kõige vähem hääli Karl Gustav Adamsoo, Mikk Mäe ja Anelle Tamm.  Välja langes Anelle.

Võistlemist jätkavad Karl Mihkel Salong, Jüri Pootsmann, Jana Liisa Johannson, Risto Paiste, Annabel Guitar, Kristjan Kannukene, Gertu Pabbo, Karl Gustav Adamsoo ja Mikk Mäe.

ESITUSED JA KOHTUNIKE KOMMENTAARID

Foto: Erlend Štaub

Karl Gustav Adamsoo - Goo Goo Dolls «Iris» (900 7301)

Tanel Padar: Sa oled enda iseloomustamiseks leidnud täiesti fantastilise loo. Sel ajal, kui see lugu maailma vallutas, olin mina samas õrnas eas nagu sina praegu. Sa kõlasid bändiga koos kohutavalt hästi. Kohati oli võibolla sama hea kui originaal.

Maarja-Liis Ilus: Mina olen Taneliga samast ajast ja tunnistan, et ka minul on olnud väga isiklikke ja ka valusaid hetki selle loo saatel. Tõesti, ma olen istunud kodus, keeranud makinupu põhja ja kuulanud seda lugu nõrkemiseni ja mingit jõudu on see andnud. Kui nägin, et selle loo valisid, pelgasin algul, kas sa teed selle loo vääriliselt ära, kas sa suudad nii palju seda kirge ja viha sinna sisse panna. Aga sa suutsid ja mulle väga meeldis su etteaste.

Rein Rannap: Sul on hääles selline mõnus kahin, mis on kena. Aga kogu see etteaste mind nokauti ei löönud.

Jarek Kasar: Väga-väga lahe oli. Minu arust sa mõnulesid päris korralikult seal laval. Mina tooks veel staažika räpimehena esile sinu käeliigutused - see tõesti aitab kaasa esinemisele. Näiteks räppmuusika ja klassikalise muusika puhul on see sarnane joon, et mõlemal puhul vehitakse kätega, lihtsalt klassikalise muusika puhul on dirigent seljaga publiku poole. Mina võibolla tulevikus ootaks sinult veel äärmuslikumaid etteasteid, aga see oli väga-väga metsik avapauk, kui nii tohib lastesaates öelda.

Foto: Erlend Štaub

Annabel Guitar - Gnarles Barkley «Crazy» (900 7302)

Maarja: Annabel, sa oleks nagu totaalse muutuse läbi teinud. Kui ma sind siin koridorides vilksamisi kohtasin, ei tundnud ma sind äragi. Aga see on väga kihvt, et sa oled nii erinäoline, et soengumuutus, prillid eest ära ja hoopis nagu keegi teine. Su hääl on samas ikka see, mida me tunneme ja teame. Sa jäid võibolla pisut sellele bändi energiale ja sellele loole olekult alla. Sinu hääl on võimas, aga mulle tundus, et sa seda häält pressisid natuke liiga piiri peale. 

Rein: Jah, nagu Maarja ütles, et veidi kiledaks läks hääl, vähemalt siin stuudiovõimenduse põhjal. Enegia jagamine jäi võibolla veidi üheplaaniliseks.

Jarek: Vaatamata korralikule küttebändile oli see lugu jälle rahulik. Jah, need ülemised noodid murdusid seal kohmakalt natukene. Kindlasti sa oled enamaks suuteline. Mina isiklikult jään seda enamat ootama küll suure põnevusega. Sest on olnud paremaid asju ja ma usun, et tuleb ka paremaid esitusi sinu poolt.

Tanel: Mulle tundusid sa täna natuke ebakindel, aga endiselt mulle meeldib su tämber väga. Ootaks natuke rohkem seda hullumeelsust, millest sa juttu tegid.

Foto: Erlend Štaub

Risto Paiste - Tõnis Mägi «Mõni mägi» (900 7303)

Rein: Mul tekkis selline mõte, et võibolla sinu tulevik on hoopis muusikaližanris. Esinemismaneer ja hääle tekitamine on sul selline korralik ja sirge. Mõtle selle peale.

Jarek: Vaata, kui sa istud ekskursioonibussi ja lähed mõnda mäge vaatama, siis on ka tihti niimoodi, et see mägi on pilvede ja udu sees. Sinu esinemisega oli sama asi - kuidagi nagu kadus ära kuhugi. Sa mõtlesid jube palju nendele nootidele vist ja laulu sõnum läks kaduma. Ma mäletan ühte uudist, kus räägiti, et Munamägi on tegelt väiksem, et see on kahanenud. Sinu esinemine oli ka mäest väiksem, ta oli selline küngas.

Tanel: Ma pean kahjuks ka mõnes punktis olema Jarekuga nõus. See lugu on tõeliselt kirglik. Sa laulad sellest tippujõudmisest, aga samas see ei tule välja su esitusest. Kui sa suudaksid rohkem seda teksti enda sisse võtta ja siis uuesti läbiseedituna rahvale laiali paisata. Tippujõudmine on raske ja hetkel mulle tundub, et sinu jaoks on ka raske, kui sa ei mõtle teksti ja selle edasiandmise peale.

Maarja: Minule väga meeldib sinu klaar hääl ja sirge ja selge olemine. See mõjub väga hästi. Ma oleks tahtnud, et need algusenoodid oleks olnud täpsemad, aga sellegipoolest mulle üldiselt meeldis su esitus. Ma arvan, et sul lihtsalt ongi vaja aega, et harjutada, harjutada, harjutada...

Foto: Erlend Štaub

Anelle Tamm - Emeli Sande «Wonder» (900 7304)

Jarek: Jaa, panid küll pidu seal laval, seda oli kohe näha. Aga see peopanemine sul mõjus kuidagi graatsiliselt, seda oli hästi kihvt vaadata. Nagu musikaalne metskits. Mulle üllatavalt kombel väga meeldis, mulle eelmiste saadete ajal ei ole sa mulle nii hästi mõjunud.

Tanel: Mul on väga kahju, et tänases saates need etteasted nii lühikesed on. Bänd läks küll käima, aga mulle tundus, et sa ise ei läinud veel päris nii käima, kui oleks tahtnud. Mul on vastupidi - sa oled mulle eelnevates saadetes suuremat rõõmu pakkunud, aga ma usun, et sa teed seda veel ka edaspidi.

Maarja: Sul on nii kõrged kontsad jalas, et sellistega ei õnnestugi korralikult hüppama ja pidutsema hakata seal laval. Võibolla ka sellest selline väljapeetus kohati. Ma loodan ka, et sul on veel palju võimalusi ennast näidata erinevatest külgedest. 

Rein: See laul on heas mõttes hullumeelne, müstiline, endast väljaminev ekstaas. Kõike seda oleks võinud su esituses rohkem olla. Kuigi mulle meeldis tänane esitus rohkem kui varasemad.

Foto: Erlend Štaub

Jüri Pootsmann - James Brown «It's A Man's Man's Man's World» (900 7305)

Tanel: Kui ma siin täna varem olen öelnud, et need lood on nii lühikesed jupid, et ma ei jõua arugi saada, mis looga tegu on, siis sinu puhul oli täiesti piisav. See oli fantastiline. 

Maarja: Uskumatu, et väikesel Eestimaal on selliseid noori, kes tulevad ja laulavad ja on eluslaval sellise energiaga koos bändiga selline etteaste teha, et tõesti, ma olen väga uhke sinu üle ja et meil on selliseid artiste. Ma loodan, et sa jõuad kaugele.

Rein: Ma saan aru, et su ülesanne on selle loo juures väga raske, sest kõigil on ju kõrvus James Browni üliragisev, ülipingeline häälekõla. Seda on raske kuidagi teisiti esitada... Aga lõpp oli hea.

Jarek: Minu meelest oli algus ka päris hea ja keskelt oli kõva ja lõpp oli muidugi väga hea. See oli tõesti väga rets etteaste. Mulle kohe meenus see, kui Eestis oli valuutavahetus, kui kroonide asemel tuli välismaa raha ja sellega harjumine võttis hästi palju aega ja tundus, et alati on seda vähe. Sarnaselt sinu esinemisega - see on mingi välismaa laulmine, mida sa teed siin praegu. Selle asjaga mina harjusin küll ära, aga tundus, et seda oli vähe. Ma ei jõua ära kuulata, mil saab sind järgmine kord kuulata, mees.

Foto: Erlend Štaub

Jana Liisa Johannson - The Bee Gees «To Love Somebody» (900 7306)

Maarja: Sa valisid õige loo. See räägib armastusest ja armastus on täpselt selline tunne ja päikselisus, mida sinust kiirgab. Millele palun sul tähelepanu pöörata, on need teravad noodid, et need liiga teravaks ei läheks. Ma tean, et siin stuudios on selline heli, et tundub, et ei ole terav, aga televiisori vahendusel on palju teravam. 

Rein: Mulle väga meeldis. Selline kantrimaitseline lugu sobib ka su häälele, lisaks neile, mida sa varem oled laulnud. Sa mõjusid väga loomulikult ja su esinemises oli soojus ja väljendusrikkus.

Jarek: Nonii, nöpsik! Nii olen ma alustanud sinu kommenteerismist alati, aga sõbrad keelasid mul selle ära, kuna see olevat nõme ja seksistlik. Ma teen seda viimast korda. Kui ma kuulsin, et sa hakkad täna laulma habemega mehe lauldud laulu, siis ma mõtlesin, et tuleb selline häiriv pilte ette, nagu Kaja Kallas, kellele on Siim Kallase vuntsid tehtud peale. Aga jube loomulikult tundus see sinu esituses. Aga jah, natuke terav, nagu titale laulaksid: pluti-pluti, pluti-pluti. Kahtlemata ei saanud sinu esitusest kõrvale vaadata ja nagu ma näen, on sul täna seljas teetöölise seelik. See köidab pilku küll.

Tanel: Siin peab kohe paranduseks ütlema kogenematule ja nooremale kohtunikule, et tegemist ei ole seeliku, vaid kleidiga.

Jarek: No kust mina pean teadma selliseid asju! Ja Tanel, üldiselt on ikka tegemist ikkagi laulusaatega. Me hindame siin laulmist, mitte seelikut või kleiti.

Tanel: Seda enam - mis põhjust on sul riideid kommenteerida? 

Jarek: Sõnad said lihtsalt otsa.

Tanel: Vaatamata sinu tagasihoidlikule eale võin mina küll kõva häälega välja öelda, et sind võib juba kirjutada Eesti naislauljate liigasse sisse. Kui teiste kohtunike kommentaaride kallal iriseda, siis kui Maarja ütles, et i-d olid natuke teravad, siis minu arust olid kõik o-d väga kaunilt ümmargused.

Foto: Erlend Štaub

Mikk Mäe - Ines «Iseendale» (900 7307)

Rein: Mikk, sa ilmselt taotlesid selle esitusega sellist lüürilist ja südamlikku, aga natukene väheintensiivseks jäi. Sa mõjusid loo alguses natukene kohmaka ja arglikuna. Pärast läks paremaks. Ilus hääl.

Jarek: Sinuga võiks täna olla eriti kriitiline mitmel põhjusel. Esiteks seoses sellega, et mina olin ainuke kohtunik, kes eelmine kord hääletas mitte sinu, aga Mattiase poolt. Teiseks võiks olla kriitiline sellepärast, et see on mu üks Inese lemmiklaule üldse. Aga ma ei ole sinuga kriitiline neil põhjustel. Ma olen suga kriitiline sel põhjusel, et see oli minu meelest täiesti iseloomutu esitus. Seal ei olnud mitte midagi. Sa hästi pehmelt kütsid seda, aga nagu Rein ütles, puudus intentsiivsuse. Kui sa rahulikult laulad, peab ka mingi säde olema. Aga sa kuidagi lihtsalt löristasid selle ära praegu. Aga ma ei ole kuri inimene ja ma soovin sulle edu tulevikus. Aga ära niimoodi sellise suure lauluga tee, palun.

Tanel: Sa peaksid eesti keeles lauldes panema seda tähele, et peaks rõhku panema kolmandale vältele. Eesti keeles lauldes jäävad sul k-p-t-d pehmeks. Aga väga tore, et sa pika-noodi-Leplandiga hakkad siin niimoodi konkureerima. Ongi teine end kuidagi mugavalt tundma hakanud. Sa oled mulle algusest peale meeldinud ja sul on kindlasti olnud paremaid esitusi.

Maarja: Jarek ütleb, et ta ei ole kuri, aga minu arust sa oled kuri. Sinu esituses oli palju head. Sa laulsid väga täpselt, puhtalt. Ta oli veidi liiga monotoonne ja üheülbaline. Sõnad, tekst ja mõte ei tulnud välja.

Foto: Erlend Štaub

Kristjan Kannukene - Jimi Hendrix «Voodoo Chlid» (900 7308)

Jarek: Jube möll oli see praegu! Aga see ei olnud selline möll, et leiad pärast kontserti klubi eest verise hamba koos juurega. See oli selline hipilikum, roheline möll. Oled sa mõelnud, et võiks selle laulu ja muusikaasjaga tulevikus tegeleda? Kui oled mõelnud, siis mõtle edasi, see sulle väga hästi sobib ja tuleb väga hästi välja. Tõesti, täiesti super! Ja lauluvalik, noh - intelligentne inimene!

Tanel: Mõelda ei ole siin enam midagi, ma arvan, et Kristjan on juba vägagi selle rongi peal, kus tulevased legendid sõidavad. See Mick Jaggerilik tants oli päris sõge, aga seda oli väga värskendav vaadata. Ma ei tea Eestis küll ühtegi teist artisti, kes end niimoodi välja elaks. Ma ei saa mainimata jätta, et sa oled üks mu lemmikutest siin saates.

Maarja: Aitäh, Jarek, nüüd ma umbes tean, mida tähendab roheline möll. Ma proovin ka ükskord ühe rohelise möllu ära teha.

Jarek: Ära proovi, see on keelatud Eestis!

Maarja: Tahaks küll proovida... Ma ei mõelnud üldse sellist rohelist möllu. Ma mõtlesin ökomöllu. Mulle meeldis, et sa võtsid selle pika ja kõrge noodi ja hoidisd seda nii pikalt, aga samas tundus, et saaksid seda veel poole pikemalt hoida. Sa kontrollisid seda etteastet nii hästi, et see ei olnud viimase piiri peal laulmine, et ma siin mõtleks ja higistaks, et kas tuleb välja või ei tule. Ma lihtsalt nautisin seda möllu.

Rein: Kristjan - sinus on! See ütleb kõik. Sinus on. See, mis sa täna tegid, oli täielik üllatus. Kui varem oled laulnud pehmet retromuusikat, siis seda poleks küll osanud oodata. See paneb mõtlema, et mis kõik veel võib tulla.

Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo - «Cry Me A River» (Tamera Fosteri versioon) (900 7309)

Tanel: Järjekordselt väga tugev etteaste sinu poolt. Mida rohkem me sind näeme, seda küpsemaks sa laval saada. Ma ei tea, kas sa oled varem bändiga laval esinenud, aga sa sobisid sinna ideaalselt ja see kõlas väga hästi.

Maarja: Ma arvan, et tänastest tüdrukutest oli see vaieldamatult kõige tugevam, terviklikum ja loomulikum etteaste. Sa sobisid kogu selle paketiga väga hästi. Sa olid sooloartist laval, bändi energia ei matnud sind. Sina olid see, kes juhtis vägesid ja selline naiselik tugevus tuli selle looga sinust välja.

Rein: Öelda on ainult head ja seda ülivõrdes. Sa oled valmis laulja! Väga veenev esitus, lavaline oleks, väga küps vibrato on su hääles. Ära muretse, su unistus täitub, sa saad Eurovisioonile.

Jarek: Kaalu mingeid muid variante ka peale Eurovisooni, tead ise ka, kuidas seal Eurovisioonil muusikaga on. Sa oled tõesti valmis artist. Munadepüha puhul võiks öelda, et koorunud Klaabu! Sellel laulul on oht minna liiga siirupiseks, aga sinu esitus oli nagu soolane ja soe jäätis.

Foto: Erlend Štaub

Karl Mihkel Salong - Whitesnake «Here I Go Again» (900 7310)

Maarja: Kui ma sind vaatan, siis ma mõtlen, et huvitav, kas on mingisugune ajamasin, millega sa siia lennanud oled. Sa oled nagu kusagilt kaugetest aegadest. Sinu enesekindlus, hääl ja energia on muidugi kadestamisväärt. Ei tea, kust sina tuled, aga sa teed väga õiget asja - seda, mis tuleb sinu südamest.

Rein: Loomulikult sa oled väga hea, aga mõned näpunäited sulle ka ikka. Tahaks veel rohkem rokki. Ma mõtlen selle all üleolekut ja vabadust, mitte püüdlikkust. Väliselt on kõik korras, aga tahaks, et sa läheks loosse veel sügavamalt sisse.

Jarek: Kui Rein tahab rohkem rokki, siis järgmine kord, kui sa hakkad prille ära viskama, siis tule siia ja viska Reinu prillid minema. See on juba päris kõve rokk. Ma olen sind iga nädal linna vahel näinud, nii kaua, kui see saade on kestnud. See nädal ma ei näinud ja mõtlesin, et huvitav, kas sa toas harjutad, et sind näha pole. Seda rokkimist ära enam harjuta, selles sa oled juba meister.

Tanel: Mul on hea meel, et sa need päikeseprillid ära võtsid. Olid ajad, kust see lugu pärit on, kus päikseprill oli nagu mingi auasi, mis pidi nina peal rippuma inimestel. Tänapäeval hinnatakse rohkem seda, et saadakse kontakti lauljaga ka läbi pilgu. Sa ütlesid, et su elu unistuseks on mööda Route 66 sõita LA-sse kontserdile, aga ma pean kurbusega sulle teatama, et ka LA-s on aasta 2015. Muusikamaitse üle muidugi ei vaielda, aga sa võiksid siin saates edaspidi üllatada ja teha midagi mitte nii rokilikku. Nagu kuulda on, siis naistele meeldid sa juba praegu väga, aga võibolla sa suudad mingist küljest veel üllatada. Praegu on kõik esitused olnud superhead, aga saade ei ole poole pealegi jõudnud. Ma loodan, et sa üllatad meid veel ja veel.

Vaata seekordseid etteasteid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles