Vilja Savisaar-Toomast: Mart Sander päästis esietenduse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Vilja Savisaar-Toomast käis koos oma abikaasa Taimo Toomastiga eile opereti «Silva» esietendusel, kus laulja Urmas Põldma end nii tõsiselt vigastas, et otse lavalt operatsioonilauale sõidutati. Kolmandas vaatuses asendas Põldmad lavastaja Mart Sander.


«Mart Sander päästis kolmanda vaatuse ära ja erakordselt meeldiv, et oli see võimalus. Palju kurvem oleks olnud ju, kui etendus oleks pooleli jäänud,» rääkis Savisaar-Toomast. «Muidugi oli näha, et ta ei olnud valmis lavale minema, tal olid ju etendusele minnes teised mõtted peas. Aga minu arust polnud häda midagi, sai täiesti hakkama.»

Põldma vigastatud jalga ei pannud Savisaar-Toomast saalist tähelegi. Teise vaatuse finaali laulis Põldma põrguvalust hoolimata teiste näitlejate toel lava tagaosas ära. «Ma ei saanud alguses aru, miks ta finaalis taga seisab, mitte lava ees ei laula. Arvasin, et küllap see on lavastaja mõte. Mina muide ei näinudki, kui ta ühe jala peal ära hüppas, ju ma siis vaatasin sel hetkel mujale. Aga esimestes ridades oli ka see märgata,» jutustas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles