Iidsete kuningannade ilunipid – valge veini vann ja kašeloti spermaga kreem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaa kuninganna Mary Stuart
Šotimaa kuninganna Mary Stuart Foto: Wikipedia.org

Naistele meeldib oma välimuse eest hoolt kanda ning ilus olemine ei ole vaid tänapäeva naiste privileeg.

Arheoloogid on leidnud meigivahendeid ja kreeme, mis pärinevad väga kaugest ajast, edastab Daily Mail.

Tänapäeva naistel on valida väga erinevate kunstlikke aineid sisladavate toodete vahel, kuid iidse aja kuningannad kasutasid vaid looduslikke vahendeid, mis võivad olla märksa tervisesõbralikumad ja efektiivsemad.

Egiptuse kuninganna Kleopatra (69 – 30 eKr) pani oma ilunipid kirja ning need säilisid tulevastele põlvedele. Teada on, et see naine võttis eeslipiima vanne, kuna ta arvas, et need aitavad ta ilu ja noorust säilitada. Kleopatra näomask koosnes krokodilli sõnnikust, eeslipiimast ja meest. Kehale hea lõhna saamiseks läks ta roosiõite vanni.

Egiptuse kuninganna Nefertiti (umbes 1370 –  1330 eKr) kasutas meigi tegemiseks pliid sisaldavat sulfiidmineraali stibniiti, savi ja purustatud putukaid.

Vana-Kreeka naised hindasid kõrgelt blonde juukseid ning pleegitasid oma tavapäraseid tumedaid juukseid äädikaga.  Samuti kasutasid nad palju oliivõlil põhinevaid ilutooteid.  Naha pleegitamiseks oli plii ja oliivõli segu.

Iidse India naised kasutasid aga lehmasõnnikut  ja -uriini, millest valmistati mitmeid maske ja segusid.

Jaapani geišad, eriti aga Heiani ajastu (794 – 1185) geišad, värvisid oma hambad mustaks, kasutades happes oksüdeerunud rauda. Musta värvi hambad olid siis trendikad.

Geišad eelistasid valget nägu ning selleks kasutati riisijahu ja linnuväljaheiteid.

Hiina keisrinna Wu Zetian (624 – 705) kasutas näo loputamiseks ja puhastamiseks taime Herba Leonuri Heterophylli külmaveeleotist, kuna sel oli antiseptiline toime.  

Šotimaa kuninganna Mary Stuart (1542 – 1587) võttis valge veini vanne ning pesi end valge veiniga, kuna see hoidis ta näonaha pringi ja heleda.

Austria keisrinna Elisabeth (1837 – 1898) valmistas ise oma näokreemid, kasutades selleks looduslikke vahendeid. Kreemide põhikoostis oli kašeloti sperma, roosivesi ja mandliõli. Öiseks maskiks kasutas ta aga toore liha tükke segatuna katki tambitud maasikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles