Philadelphias algas kärnkonnade massiliikumine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika kärnkonn
Ameerika kärnkonn Foto: Wikipedia.org

USAs Philadelphias näeb sel nädalal vabatahtlikke looduskaitsjaid, kes aitavad Ameerika kärnkonnadel (Anaxyrus americanus) üle tee pääseda, peatades selleks liikluse.

Tegemist on ajaga, mil kõigusoojastel kärnkonnadel algab paaritumishooaeg ning nad liiguvad partnereid otsides ringi, edastab Huffington Post.

 Philadelphias on konnade kaitsmise ja aitamisega tegeletud alates 2009. aastast.

Igal kevadel ärkab metsades talvitumispaikades üles tuhandeid kärnkonni, kes liiguvad kiire liiklusega teedest üle paljunemispaikadesse.

Emased kärnkonnad munevad tavaliselt 4000 – 20 000 muna.

Aktsiooni Toad Detour vabatahtlikud aitavad konnadel õigetesse kohtadesse jõuda ning paigutavad teede äärde barrikaade, et need loomad juhuslikult teele sattudes autode rataste all ei hukuks.

Konnaaktsiooniga tahetakse suurendada inimeste teadlikkust kärnkonnadest ning näidata, kui tähtsat rolli konnad ökosüsteemis mängivad.

Aktsiooni koordinaatori Claire Morgani sõnul on raske konnade täpset massiliikumise aega ette ennustada, vaid märtsis-aprillis tuleb neid lihtsalt jälgima hakata.

«Kahjuks ei saada nad mulle e-kirja, milles teatavad, et nüüd on nad liikvel,» muigas looduskaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles