USA paar sõitis GPSi valeandmete tõttu sillalt alla, naine hukkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
East Chicago Cline Avenue sild
East Chicago Cline Avenue sild Foto: clineavenuebridge.com

USAs Indiana osariigis East Chicagos leidis aset juhtum, milles mees ja naine sõitsid GPSi valeandmete tõttu lammutatavalt sillalt alla.

51-aastane Zohra Hussain hukkus ning ta abikaasa, 64-aastane Iftikhar Hussain jäi küll ellu, kuid sai raskeid kehavigastusi, edastab nwitimes.com.  

Paar sõitis möödunud laupäeval umbes kella 10.30 paiku kohaliku aja järgi alla Cline Avenue sillalt, mis on alates 2009. aastast olnud suletud ja lammutamisel.

Politsei arvates sõitis roolis olnud mees GPSi järgi, kuid seade ei näidanud õigeid andmeid. Kuna auto sõitis sillalt alla, siis oletatakse, et GPS andis juhise kasutada Cline Avenue silda.

«Tundub, et roolis olnu ei usaldanud oma silmi, vaid ainult GPSi,» teatas politsei eisndaja Patricia Van Til.

Politsei sõnul on silla juures sildid, märgistus ja takistused, mis teavitavad silla ohtlikkusest, kuid Hussainid vist ei märganud neid hoiatusi.

Nende auto sõitis kümne meetri kõrguselt alla ning mehel õnnestus 2014. aasta Nissan Sentrast enne välja saada kui see põlema lahvatas, kuid naine jäi leekidesse lõksu ja hukkus.

Iftikhar Hussain viidi Gary metodistide haiglasse ja ta seisund on stabiilne.

Paar oli sõitmas sugulastele külla ning East Chicago ala ei olnud neile kuigi tuttav.

Cline Avenue sillal on ka varem õnnetusi aset leidnud. Õnnetustejada sai alguse juba 1982. aastal kui seda ehitati,  sest siis varises osa juba ehitatud sillast kokku ning tappis 14 ehitajat.

Sellel sillal on toimunud ka üsna mitu rasket liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles